Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Wat doet een algemene leveringsgarantie?


Een veel voorkomende vraag gaat over de aard van een algemene garantiedaad en over de rechten die deze aan de koper overdraagt. Een koper van onroerend goed wordt het best beschermd door een algemene garantiebepaling. De verkoper of concessieverlener geeft de woning bepaalde convenanten of garanties. De concessiegever is juridisch gebonden aan deze garanties. Of deze expliciet in de akte zijn geschreven of worden geïmpliceerd door bepaalde wettelijke woorden, basisgaranties zijn onder meer:

 • Verbond van seisin-Geeft betekent bezit, en de concessieverlener garandeert dat zij de eigenaar van het onroerend goed zijn en het wettelijke recht hebben om het over te dragen.
 • Covenant tegen bezwaringen-De Grantor garandeert dat het eigendom vrij is van pandrechten of lasten tenzij ze specifiek in de akte worden vermeld.
 • Verbond van rustig genieten-De koper is gegarandeerd dat de titel goed zal zijn tegen derden die proberen eigendomsrechten op het onroerend goed te vestigen.
 • Convenant van verdere zekerheid- De Grantor belooft, om de titel goed te maken, zij leveren elk document of instrument dat nodig is.

De convenanten of garanties in een algemene garantietekst hebben niet alleen betrekking op de periode van eigendom van deze concessieverlener. Ze gaan terug naar de oorsprong van het pand. Elke concessieverlener van een algemene garantiedaad in de titelketen is aansprakelijk voor problemen met de eigendom vóór en door zijn eigendom.

Eigendomsrechten Beperkingen en convenanten

In de loop van de tijd, en met de ontwikkeling en bevolkingsgroei, is er veel juridische en maatschappelijke aandacht besteed aan eigendomsrechten en de rechten van anderen rond uw eigendom, evenals uw rechten. Subdivisies en verenigingen van huiseigenaren worden gemaakt om regels te maken en de relaties van de huiseigenaren te beheren.

HOA, Vereniging van Eigenaren, documenten voor een onderverdeling kunnen nogal een stapel papier zijn. De convenanten en beperkingen lopen uiteen van redelijk liberaal tot extreem beperkt in hoe een eigenaar van een onroerend goed hun eigendom kan gebruiken en genieten. Huiseigenaren die een onderverdeling kopen, moeten goed letten op de beperkingen en convenanten, omdat ze van plan kunnen zijn iets tegen de regels in te plannen. Zoeken:

 • limieten op het aantal voertuigen dat op het terrein geparkeerd kan worden.
 • Beperking van de plaatsen op het onroerend goed voertuigen kunnen worden geparkeerd.
 • beperking van het type voertuig, aanhangwagen, boot, enz. dat zichtbaar is op het terrein in plaats van gehuisvest in een garage.
 • beperkingen op de verhuur van het huis, hetzij een totale beperking of meer waarschijnlijk een langdurige huurovereenkomst.
 • beperking van de hellingshoogte, of regels tegen hekken.
 • constructierestricties, zoals geen kettingverbinding, etc.
 • limieten op bijgebouwen, aantal, grootte, hoogte, locatie.

 • vereisten voor gazon- en landschapsonderhoud, maaien, limieten op grashoogte, etc.
 • regels voor uiterlijke aanpassingen, beperkingen aan kleuren, styling, enz.
 • beperkingen voor het toevoegen van een zwembad, een buitenbubbelbad, enz.
 • regels voor lawaai en ergernissen voor buren.
 • beperkingen of beperkingen voor typen en aantal dieren, evenals de grootte.

Er zijn nog veel meer, maar je krijgt het idee. We hadden ooit een huis in een subdivisie in het Houston, TX-gebied en hielden onze boot in de garage omdat dat een van de HOA-regels was. We wilden de boot verkopen en belde Boat Trader. Ze zeiden dat we een cheque in de handschoenenkast van het schip konden achterlaten en buiten konden parkeren zodat ze het konden fotograferen. We deden dat en kwamen thuis om een ​​brief op mijn deur te vinden over het overtreden van de regels. Soms hebben mensen niets meer te doen dan rond te rijden en op zoek te gaan naar schendingen van deze beperkingen.

In meer landelijke gebieden is er mogelijk geen onderverdeling of vereniging van huiseigenaren, maar er kunnen beperkingen zijn in de daad die het eigendom overbrengt. Als dat zo is, zullen ze bij elke daad in de toekomst worden voortgezet, dus ze zijn belangrijk. In één geval op het platteland van New Mexico, hebben we een huis op 30 hectare verkocht. De eigenaren van twee transfers terug hadden een beperking in de akte geplaatst over het aantal bomen dat kon worden gekapt bij het bouwen of andere verbeteringen aan het pand.

De mensen die oorspronkelijk die beperking in de daad plaatsten, waren allang overleden, en er was niemand in de buurt met grote belangstelling voor handhaving, maar het bleef bij elke daad vooruit. Dit zijn gewoon dingen om te controleren in eigendomsbewijzen.


Video Van De Auteur: Wat doet de notaris bij een overdracht?

Gerelateerde Artikelen:

✔ - De Mission Statements van luxe retailmerken

✔ - Installeren van baksteenvernisje op een buitenmuur

✔ - 10 Redenen waarom restaurants falen, zelfs als ze goed zijn


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!