Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Wat betekent 'Hashtag' en hoe gebruikt u er één op de juiste manier?


Definitie van Hashtags

Hashtags zijn woorden of woordfrasen met meerdere woorden voorafgegaan door het # -symbool, zoals #picoftheday of #sweepstakes. Mensen kunnen zoeken naar berichten met een specifieke hashtag, zodat ze worden gebruikt om inhoud te categoriseren en onderwerpen te volgen op Twitter en andere sociale mediaplatformen, waaronder Facebook, Instagram en Pinterest. Met behulp van hashtags kunnen mensen posts en tweets vinden die hen interesseren.

Hashtags gebruiken in uw berichten

Je voegt hashtags toe aan je tweets, pinnen of berichten door het pond-symbool (#) te gebruiken, gevolgd door een woord of zin die het onderwerp van de Tweet definieert.

Gebruik geen spaties in uw hashtag; als u meer dan één woord moet gebruiken, voert u ze gewoon samen uit. Als het moeilijk is om de betekenis van de zin zonder spaties te lezen, kunt u elk woord van hoofdletters voorzien. Bijvoorbeeld #throwbackthursday en #ElectionNight zijn voorbeelden van populaire multi-word hashtags.

Hoe bepaalt u welke hashtags u moet gebruiken? Je kunt een zin verzinnen die je geschikt vindt of je kunt hashtags gebruiken die anderen in hun berichten hebben gezien. Als u lezers wilt aantrekken, kunt u een site zoals Hashtags.org gebruiken om hashtags te vinden die momenteel populair zijn (trending) op sociale media.

Hashtags hoeven niet over een onderwerp te gaan; ze kunnen ook een stemming in je bericht inkapselen. Als u bijvoorbeeld post over het winnen van een prijs, kunt u de hashtags #soexcited en #lovewinning gebruiken! Hashtags kunnen ook sarcastisch, ironisch of grappig zijn.

Je kunt, indien van toepassing, meer dan één hashtag in je Tweet opnemen, maar pas op voor het gebruik van te veel hashtags. Zodra je boven drie hashtags komt, of wanneer je bericht meer hashtags heeft dan tekst erin, begint je bericht op spam te lijken en worden je lezers mogelijk uitgeschakeld.

U kunt een hashtag invoegen aan het begin, het midden of het einde van uw bericht. Hier is een voorbeeld van een Tweet met een hashtag in de hoofdtekst van het bericht:

Verward door #Twitter slang? "Twitter-voorwaarden voor beginners" verklaart al het jargon dat u moet weten:

In het bovenstaande voorbeeld is "#Twitter" een hashtag.

Hier is een voorbeeld van een Tweet met een hashtag aan het eind:

Oooh, mijn geluksdag! Ik heb zojuist een directe prijs van $ 100 gewonnen! #sweepstakes

Hashtags zijn ook bekend als #, tags, hash-symbolen en hashes. Er is een alternatieve spelling: hash-tags.

Voor een grappige kijk op hashtags en hoe het zou klinken als mensen ze zouden gebruiken wanneer ze praten zoals ze doen wanneer ze Tweeten, bekijk deze hashtag-sketch van Jimmy Fallon en Justin Timberlake.

Hashtag-geschiedenis

Hashtags startte niet met Twitter, maar via sociale-mediaplatforms zijn ze enorm populair geworden. Hashes werden decennia lang gebruikt in programmeertalen en in IRC-chat voordat Twitter-gebruiker FactoryJoe voorstelde om ze in 2007 met sociale media naar de media te brengen: "hoe vind je het om # (pond) voor groepen te gebruiken, zoals in #barcamp [msg]? "

Het duurde nog twee jaar voor Twitter om de suggestie ter harte te nemen, volgens dit artikel van AdWeek. In 2009 is Twitter begonnen met het linken van hashtags om ze doorzoekbaar te maken door erop te klikken. Het volgende jaar gebruikte Twitter hashtags om Trending Topics te identificeren, die ze op hun homepage plaatsten.

Terwijl hashtags populairder werden, begonnen ook andere sociale-mediasites ze op te halen. Je kunt hashtags vinden op Google Plus, Instagram, Facebook, Pinterest en meer.

Waarom gebruiken mensen hashtags in hun berichten?

Met zoveel mensen die op sociale media posten, kan het moeilijk zijn om de berichten te vinden die u wilt lezen en de mensen die onderwerpen bespreken die u interesseren. Er wordt zoveel informatie op elk moment gepost dat het waden door hen tijdrovend is en veel interessante dingen over het hoofd kunnen worden gezien.

Hashtags helpen bij het oplossen van dat probleem door het eenvoudig te maken naar tweets te zoeken met hashtags die interessant voor je zijn. Sommige hashtags die fans van sweepstakes kunnen genieten zijn onder andere:

  • #sweepstakes
  • #winnen
  • #contests
  • #weggeven

Als u op Twitter zoekt naar die hashtags, ontvangt u een lijst met alle recente berichten die mensen over die onderwerpen hebben geplaatst. Dit is een uitstekende manier om nieuwe social media-wedstrijden te vinden die belangrijk zijn omdat veel giveaways op Twitter een zeer korte instapperiode hebben.

Als u een Twitter-client zoals TweetDeck gebruikt, kunt u permanente zoekopdrachten instellen voor onderwerpen die u interesseren, zodat u een voortdurend bijgewerkte informatiebron hebt.

In sommige sociale-mediaclients kunt u ook bepaalde hashtags dempen. Dus als je het beu bent om #sports of #grexit te horen, kun je die berichten gemakkelijk overslaan in je feed.

Hashtags gebruiken om mee te doen aan Twitter-wedstrijden

Veel Twitter-sweepstakes gebruiken hashtags om de vermeldingen in hun weggeefacties te identificeren. Sponsors zien wie ze hebben ingevoerd door te zoeken naar hashtags die ze in hun regels opgeven. Om deel te nemen, wordt u mogelijk gevraagd een vraag te beantwoorden, een mening te geven of een verhaal te delen, gevolgd door een specifieke hashtag om in te voeren.

Hier is een voorbeeld van een hypothetische uitnodiging om een ​​Twitter-sweepstakes in te voeren met een hashtag:

Stuur een Tweet over je favoriete zomerherinnering gevolgd door de hashtag #winningsummer om binnen te komen.

Een inzending voor die sweepstakes kan er als volgt uitzien:

Mijn favoriete zomerherinnering gaat naar de staatsbeurs met mijn familie toen ik 5 was. Ik heb een prijs gewonnen bij ring toss! #winningsummer

Wanneer u deze weggeefacties invoert, moet u ervoor zorgen dat de sponsor van de weggever de berichten kan zien die u plaatst om uw invoer te tellen. Zorg ervoor dat je je Twitter-profiel niet privé hebt ingesteld of dat je tijd verspilt aan het invoeren.

Hashtag-sweepstakes op Instagram, Pinterest en andere social-mediaplatforms werken op dezelfde manier.

Conclusie

Hashtags zijn een snelle en gemakkelijke manier om gelijkgestemde mensen te vinden die je kunt volgen, om meer mensen aan te trekken voor de berichten die je maakt en om weggeefacties in te voeren en leuke prijzen te winnen terwijl je meer persoonlijkheid in je berichten injecteert. Je kunt niet echt fout gaan met hen, dus speel met ze mee wanneer je op social media post en zie wat voor soort effecten ze brengen!


Video Van De Auteur: How to create hashtag on like app with example video | Full tutorial | Part 1

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hgtv - Wayfair Dream Wedding Registry Sweepstakes

✔ - Welke Sweepstakes kun je eigenlijk winnen? Hier is hoe te beslissen

✔ - Gratis Sweepstakes-nieuwsbrief van TheBalance.com


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!