Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Wat betekent Swag? Definitie, voorbeelden en hoe u het kunt krijgen


Als je veel sweepstakes invoert, is de kans groot dat je met swag eindigt. Maar heb je je ooit afgevraagd waar dat woord vandaan komt? Wat betekent swag en hoe krijg je er meer van?

Definitie van Swag en de oorsprong van het woord

Swag is een naam voor promotieartikelen die worden weggegeven om te adverteren voor een bedrijf of product. Enkele voorbeelden zijn t-shirts en honkbalpetten met daarop de naam van een bedrijf, sleutelhangers en koelkastmagneten met een bedrijfslogo, productmonsters en klein speelgoed dat de mascotte van een bedrijf vertegenwoordigt.

Films kunnen posters en rekwisieten weggeven als swag terwijl volwassen drankbedrijven koozies of flesopeners kunnen kiezen.

Tegenwoordig vind je veel websites die je met veel vertrouwen vertellen dat het woord "swag" een acroniem is dat staat voor "Stuff We All Get." Het idee is dat het afkomstig is van beurzen en tentoonstellingen waar bedrijven promotionele artikelen weggeven aan iedereen die ze wil meenemen. "Dingen die we allemaal krijgen" is echter geen acroniem, maar eerder een bacronym: een zin die is gemaakt om in een al bestaand woord te passen. Sommige mensen gebruiken een extra bacronym voor swag: "Souvenirs, Wearables en Gifts."

"Dingen die we allemaal krijgen" is een veel recentere constructie dan het woord swag zelf, dat al honderden jaren bestaat voordat onze moderne beurzen werden uitgevonden.

Maar het woord swag komt niet van een afkorting. Het is eigenlijk een afleiding van het Scandinavische woordsvagga, wat betekent "onstabiel schommelen of slingeren" volgens Snopes.

Het woord is in het Engels gebruikt sinds ten minste 1303, toen het voor het eerst in druk verscheen. In 1794 was het ook gaan om piraten buit en andere onrechtmatig verkregen winsten (denk aan een zak goud zwaaiend van links naar rechts en je kunt de verbinding zien).

Nog een gemeenschappelijke definitie van Swag

Dat idee om van de ene kant naar de andere te gaan, geeft ons ook het woord 'swagger', een grote, zelfverzekerde stap.

Dit leidt ons naar een andere moderne definitie van "swag" wat persoonlijke stijl of zelfvertrouwen betekent. Jay-Z bedacht deze manier van swag gebruiken op zijn Black Album in 2003 toen hij zong: "Mijn gevoel van eigenwaarde ging door het dak, man, ik heb mijn swag." (Hoewel, zoals hierboven vastgesteld, hij honderden jaren te laat is voor zijn claim "ik uitvond swag" om technisch waar te zijn.) Justin Bieber heeft ook swag op deze manier gebruikt, toen hij zong: "Ik had geld in handen dat ik had hou er echt van om te blazen / swag swag swag, op jou "in zijn liedje", vriendje. "

Swag en Sweepstakes

Veel giveaways bieden swag als prijzen, omdat bedrijven extra kilometers kunnen krijgen voor hun giveaway-dollars door winnaars te verrassen en tegelijkertijd reclame te maken voor hun bedrijf. Enkele voorbeelden van swag die in echte weggeefacties zijn weggegeven, zijn onder meer honderden zwembanden die zijn gemaakt om eruit te zien als kolonel Sanders in een KFC-weggeefactie en duizenden en duizenden stukken speelgoed voor de auto die door Oscar Mayer worden weggegeven.

De meeste swag is niet erg waardevol, maar sommige bedrijven kiezen ervoor om grotere items zoals draadloze luidsprekers of bagage van het merk weg te geven. En als u een beroemdheidsevenement, een grote prijsuitreiking of een TED-conferentie bijwoont, kunt u een swagbag met een waarde van duizenden dollars verwachten.

Bijvoorbeeld, de onofficiële Oscars swag bag van 2016 was ongeveer $ 242.000 waard.

Wilt u Swag winnen? Hier zijn een paar tips

Swag heeft voordelen voor de sponsors van sweepstakes die profiteren van de gratis advertenties die ze brengen. Maar promotionele items kunnen ook heel leuk zijn om te winnen, vooral omdat ze vaak in grote aantallen worden weggegeven. En sommige van de swag die bedrijven bedenken is grappig en nuttig.

Als je wilt proberen om gratis swag te winnen, begin dan met de lijst met sweepstakes met veel prijzen. Deze sweepstakes hebben een betere kans om te winnen omdat zoveel prijzen worden weggegeven, en swag is vaak een van de mogelijkheden.

Je kunt de sweepstakes-lijst met mode en sieraden bekijken voor t-shirts, baseball caps en andere draagbare swags. Instant-win giveaways zijn een andere plaats om te zoeken naar swag weggeefacties.

Wanneer promotors hun swag bags samenvoegen voor grote awards shows, maken ze af en toe extra's voor weggeefacties. Dus op zoek naar swag in de tijd voorafgaand aan en net na de Oscars, de Golden Globes en andere grote shows is een goed moment om op zoek te gaan naar gratis swag bags.


Video Van De Auteur: Are Ace and Aro People LGBT? | ABC's Of LGBT+ [CC]

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Jeff Gordon Children's Foundation - Waffles for a Cure Sweepstakes

✔ - Hoe u uw e-mailadres weghoudt van oplichters

✔ - Nashville CVB - Oudejaarsavond in Nashville met Keith Urban Giveaway (verlopen)


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!