Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Wat is B2B2C E-commerce?

Ontvang individuele klanten door ze in bulk te ontvangen


B2B e-commerce is een afkorting voor business-to-business e-commerce, waarbij bedrijven online verkopen aan andere bedrijven. B2C e-commerce is een afkorting voor business-to-consumer e-commerce, waarbij het gaat om verkopen aan individuele klanten.

Hoewel er verschillende B2B e-commerce-giganten zijn, denken de meeste mensen aan B2C-bedrijven wanneer ze denken aan e-commerce. Natuurlijk kunnen e-commercebedrijven worden ingedeeld in vele andere dimensies en er is geen standaardtaxonomie voor het classificeren van de soorten e-commercebedrijven.

Wat is B2B2C E-commerce?

Met de bovenstaande afkortingen, zou je kunnen raden dat B2B2C de e-commerce uitbreidt naar business-to-business-to-consumer. Als u wilt begrijpen wat dit betekent, moet u denken aan een online verkoper die schoolbenodigdheden verkoopt. Maar in plaats van rechtstreeks contact te maken met studenten (of hun ouders), sluit deze winkelier zich aan bij scholen en verkoopt deze vervolgens aan de studenten van die scholen.

Dus je zou kunnen zeggen dat B2B2C e-commerce in feite een B2C-outfit is die wordt gefaciliteerd door een ander bedrijf.

De motivatie voor B2B2C E-commerce

De B2B2C-keten heeft drie deelnemers. Hier is de rechtvaardiging voor ieders aanwezigheid in deze keten:

  • Eerste B in B2B2C: Dit is het oorspronkelijke bedrijf dat het B2B2C-arrangement binnensluipt en hoopt in bulk klanten te werven. In plaats van te focussen op het verwerven van één klant tegelijk, wil deze online retailer schaalvoordelen realiseren door in te stappen in het klantenbestand van een ander bedrijf. In veel gevallen levert aansluiting bij de tussenhandel (de middelste B) in de keten veel geloofwaardigheid en vertrouwen op.
  • Midden B in B2B2C: Het tussenbedrijf kan verschillende mogelijke motivaties hebben. Aan de ene kant kunnen het simpelweg commerciële overwegingen zijn, zoals de middelste B zou een commissie kunnen maken over de omzet die er doorheen gaat. Maar vaak verdient de middelste B geen geld in deze keten. Er zijn dus andere motivaties, waaronder het bieden van waarde aan hun klanten door hen een beter geprijsde of handiger aankoopoptie te bieden. In sommige gevallen, zoals in het geval van de aanschaf van schooluniformen, wil de middelste B waarschijnlijk ervoor zorgen dat al zijn klanten een gestandaardiseerd product kopen.

  • De C in B2B2C: Deel uitmaken van een kopende groep is een onvermijdelijke uitkomst van de C zijn in een B2B2C-keten. Deze koopgroep kan formeel worden gedefinieerd en er kunnen bulk-buyingvoordelen ontstaan. Als alternatief kunt u ervoor kiezen om de B2B2C-route uitsluitend te gebruiken voor het gemak, of de waargenomen betrouwbaarheid, in dit aankoopproces.

B2B2C en opschaling

Het B2B2C e-commerce formaat kan aanzienlijk worden vergemakkelijkt met bestaande relaties. Deze relaties kunnen worden geoogst om tot een massale verwerving van klanten te leiden. Gezien de enorme kosten van klantenwerving, kan dit enige voordeel alleen al ertoe leiden dat B2B2C een geldig e-commerce model is.

B2B2C neemt nog steeds werk

Als u een nieuw e-commercebedrijf hebt opgezet, wordt u waarschijnlijk geïntimideerd door de moeite die het kost om één klant tegelijk te kopen. Veel nieuwe eigenaren van e-commercebedrijven kunnen overwegen om klanten massaal over te nemen via de B2B2C-route als alternatief voor het verwerven van individuele particuliere klanten, maar ze zouden ongelijk hebben. Niet alle e-commercebedrijven passen zich goed aan aan het B2B2C-formaat. Als je enige motivatie is om inspanning te vermijden, dan is dit misschien niet het beste formaat voor jou.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe een restaurantconcept te bepalen

✔ - Popup-restaurants starten

✔ - Contracten over tijd en materialen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!