Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Wat is een bieding en waarom is het verplicht?

Bouwer en aannemers Biedingsinformatie


Een biedingsobligatie is een type constructieverbinding die de eigenaar of ontwikkelaar beschermt in een constructiebiedingsproces. Het is een garantie dat u, als bieder, de projecteigenaar voorziet om ervoor te zorgen dat als u de voorwaarden van het bod niet naleeft, de eigenaar wordt gecompenseerd. Een biedingsgarantie wordt meestal verkregen via een zekerheidsagentschap, zoals een verzekeringsmaatschappij of een bank, en het helpt garanderen dat een aannemer financieel stabiel is en over de nodige middelen beschikt om een ​​project aan te nemen. Biedingsobligaties zijn vaak vereist voor projecten die ook betrekking hebben op prestatiebiedingen en betalingsbons.

Bied Bond-basisbegrippen

Een biedingsbinding heeft doorgaans betrekking op drie partijen: de schuldenaar, de principaal en de borg. De schuldenaar is de eigenaar of ontwikkelaar van het bouwproject in uitvoering. De opdrachtgever is de bieder of de voorgestelde contractant. De borg is het agentschap dat de biedingsbrief afgeeft aan de principaal. De opdrachtgever koopt de biedingborg van de borg voor een vaste prijs, ongeveer zoals een premie voor een verzekering. De dekkingswaarde van de obligatie wordt de strafsom genoemd en vertegenwoordigt het maximale bedrag aan schade dat de borg met de borgsom dekt.

Strafbedragen kunnen variëren van 5 tot 20 procent van het biedingsbedrag.

Hoe biedobligaties werken

Biedingsbiedingen helpen voorkomen dat aannemers lichtvaardige of onaangepaste biedingen indienen om een ​​contract te winnen. Tijdens een biedproces in de bouw schatten verschillende contractanten (opdrachtgevers) wat de klus zal kosten om in te vullen en leggen ze hun prijs voor aan de eigenaar (de obligee) in de vorm van een bieding. De contractant die het bod wint, krijgt een contract voor het project.

Een biedingsgarantie dient als garantie dat de contractant die de bieding wint de voorwaarden van de bieding zal honoreren nadat het contract is ondertekend. Als de contractant de voorwaarden van het bod niet nakomt, bijvoorbeeld, verhoogt hij zijn prijs voor de taak nadat het contract is ondertekend. Het contract kan dan worden verbroken en de eigenaar zal een andere contractant voor het project moeten zoeken, vermoedelijk het volgende. laagste bieder. Een biedingsobligatie compenseert de eigenaar voor het kostenverschil tussen de bieding van de eerste aannemer en de daaropvolgende laagste bieding.

Soms onderwerpt het zekerheidsagentschap de aannemer om deze kosten terug te vorderen, afhankelijk van de voorwaarden van de obligatie.

Hoeveel kost een biedingsbon?

De kosten van een biedingsbinding - de premie die de aannemer aan de borg betaalt - zijn gebaseerd op verschillende factoren, waaronder de kosten van het project (biedingskosten), de locatie van het project, de eigenaar en de financiële geschiedenis van de contractant. Voor kleine projecten kunnen biedingspremies een vast bedrag zijn, zoals $ 100 of $ 200. Voor grotere projecten is de biedingspremie meestal gebaseerd op een percentage van de totale projectkosten en de boete van de bieding.

Het standaard strafbedrag voor niet-federale projecten varieert van 5 tot 10 procent van de totale projectkosten. Het strafbedrag voor federaal gefinancierde projecten is gemandateerd op 20 procent van de projectkosten. Obligatiepremies variëren doorgaans van 1 tot 5 procent van de boete. Als de projectkosten bijvoorbeeld $ 500.000 bedragen en het strafbedrag $ 50.000 is, kunnen de kosten van de aannemer voor de obligatie $ 500 tot $ 2500 bedragen.

Bied Bond Vereisten

Volgens de Miller Act, die vandaag nog steeds de standaard is, moeten alle bieders biedingsbiedingen indienen voor elk federaal project. Veel particuliere bedrijven nemen deze eis ook over om zichzelf tijdens het biedproces tegen risico te beschermen. Het verkrijgen van een borgsom is erg belangrijk als u wilt dat uw bedrijf competitief wordt in de bouwsector. In sommige gebieden is een borgsom vereist om vergunningen en vergunningen te verkrijgen. Het belangrijkste is dat bijna alle projecteigenaren en ontwikkelaars een borg van u nodig hebben voordat u op hun projecten kunt bieden.

Aan de vereisten voor federale borgstelling kan op verschillende manieren worden voldaan:

  • Zekerheidsobligaties uitgegeven door een erkend bedrijfszekerheidsagentschap
  • Zekerheidsobligaties uitgegeven door een individuele zekerheidsnemer die bepaalde gedefinieerde soorten activa verpanden
  • Individuen fungeren als borg om te voldoen aan de bondingvereisten voor federale projecten als ze over aanvaardbare activa beschikken in de vereiste bedragen ter ondersteuning van de obligaties

Aanvaardbare activa zijn contant geld of depositocertificaten; Effecten in het Amerikaanse agentschap; aandelen en obligaties die worden verhandeld op de New York, Amerikaanse en andere beurzen. Er zijn ook onacceptabele activa. Dit zijn activa die mogelijk moeilijk te liquideren zijn, zoals onroerend goed in onroerend goed, juwelen, individuele zekerheden en diverse andere.


Video Van De Auteur: Wat is een koopovereenkomst? Wat te doen als jouw bod op een woning geaccepteerd is?

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Omnichannel Retail voor uw bedrijf

✔ - Teambuilding-activiteiten voor zakelijke evenementen

✔ - Het recht van Georgia tenants om informatie te verhuren


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!