Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Wat is het break-even-punt in de detailhandel?

Een analyse van verkopen en uitgaven


Het break-evenpunt in uw detailhandel is wanneer verkopen gelijk zijn aan uitgaven. Op het break-even punt is er geen winst en geen verlies. Het is een heel eenvoudig beeld van de detailhandel. De theorie is dat als je break-even kunt krijgen, je het bedrijf kunt "cashflowen".

Break-even-analyse

Vergeet niet dat de P & L-verklaring u vertelt wat er op een bepaald moment is gebeurd, maar het kan u niet vertellen hoelang u uw bedrijf kunt blijven ondersteunen. Daarvoor hebt u een cashflowanalyse nodig.

Deze formule wordt ook wel aangeduid alsBreak-even-analyse. De kern van het break-even punt is de relatie tussen verkoop (inkomsten) en uitgaven (vast).

Formule: Je zou denken dat de formule is: (verkoop - kosten).

Dat is het meest logisch. Maar kijken naar de marge is een voorspeller. En dat is wat je nodig hebt. Kijken naar verkoop minus kosten vertelt u wat er is gebeurd, niet wat er zal gebeuren wat hier belangrijk is.

Als uw winkel bijvoorbeeld de straat gesloten had voor reparaties aan de voorkant en niemand binnen kon komen, heeft uw break-even-punt meer last van verkoop dan van kosten. Dit betekent dat als uw marges in deze periode nog steeds op budget of plan waren, de "oplossing" meer klanten krijgt.

Dus wanneer de straat gerepareerd is, keren de mensen terug en komt alles goed. Aan de andere kant, als uw verkopen prima zijn, maar uw marges liggen niet op het verwachte niveau, zullen meer klanten u niet helpen om gelijk te blijven. Je moet eerst de marges repareren.

Een plan maken om marges te verbeteren

Een andere overweging is wanneer u in het begin uw marges plant. Veel winkeliers vergeten dat veel van de producten die ze kopen onder de Initial MarkUp (IMU) moeten worden verdisconteerd om te worden verkocht. Dit betekent dat als u de brutomarge van de eenheden op basis van IMU gebruikt, u een foutieve berekening krijgt, omdat veel ervan voor veel minder zullen worden verkocht.

Deze formule is eenvoudig te volgen en te begrijpen. Wat echter belangrijk is, is de trend om break-even te worden. Als je break-even bent in de trend naar boven, dan is het een teken van gezondheid. Maar als je op het break-even punt van de neerwaartse trend zit, dan is het een teken van een dreigende ramp.

Een van de kritieke fouten die eigenaars van kleine bedrijven maken, is proberen hun uitgaven te 'snijden' om het break-evenpunt te bereiken. Hoewel dit een tijdje zal werken, is het de neerwaartse trend van uw bedrijf aan het beheersen en u zult snel ontdekken dat u uw weg naar winstgevendheid niet kunt bereiken - uiteindelijk zult u te diep hebben gesneden en geen enkele groei of trend meer ondersteunen positieve groei. Het vergt cashflow om het bedrijf te laten groeien en als je te diep snijdt, verlies je dat geld.

De term 'Black Friday' werd vele jaren geleden in de detailhandel bedacht om het break-even-punt voor het jaar van een detailhandelaar te markeren. Omdat zoveel inkomsten in de laatste 5 weken van het jaar worden gegenereerd als gevolg van vakantie-uitgaven, zijn de meeste winkeliers tot het einde van het jaar (de dag na Thanksgiving) verlieslatend.

Vandaag de dag is iedereen op de hoogte van Black Friday, omdat winkeliers de term nu openlijk gebruiken in advertenties. Hoewel de gemiddelde klant je kan vertellen wanneer Black Friday is, kunnen ze je niet vertellen wat het betekent - voor hen is het gewoon een andere verkoop.

Wanneer u een ondernemingsplan schrijft, moet u het break-evenpunt voor uw detailhandel plotten. Voor veel retailers (zo niet de meeste) is het pas in het derde jaar dat we echte opwaartse trends zien. De eerste paar jaar zijn er zoveel kosten verbonden aan de acquisitie van klanten dat het moeilijk is om break-even te bereiken.

Het salaris van een bedrijfseigenaar en het break-evenpunt

Dit is de moeilijkste realiteit voor de eigenaar van een winkel. Als u de eigenaar van de winkel bent, moet het break-even-punt zijn voordat u een salaris neemt. Neem het voor die tijd en u bent eenvoudig uw geld aan het aftappen. Overweeg ook, als u vanaf het begin een salaris neemt, dan zou uw financieel plan een veel breder punt in de kalender moeten laten zien sinds het salaris, in dit geval, een vaste prijs is.

Een aantal retailers mislukken uiteindelijk vanwege dit laatste punt. Ze slagen er niet in om voor hun eerste salaris (of het ontbreken daarvan) voor het eerste jaar of twee te plannen. Hoewel je jezelf tijdens deze periode een salaris kunt betalen, zou je dit alleen moeten doen als je ook de werknemer bent. Met andere woorden, zou het bedrijf iemand moeten betalen om die rol te vervullen?

Een voorbeeld hiervan zou zijn als u de eigenaar en de winkelmanager zou zijn. Het bedrijf vereist een winkelmanager om te werken. Als je die rol vervult, kun je jezelf dat geld betalen.

Veel mensen dromen ervan een eigen bedrijf te hebben, maar willen niet de uren opzij zetten om het daadwerkelijk te exploiteren. Ze zien het als een investering. Met de uitgaven van vandaag (loonlijst, verzekering, huur) is het gewoon niet mogelijk.


Video Van De Auteur: Detailhandel Nederland

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Typen en gebruik van geotextiel

✔ - De missie van Amazon

✔ - General Motors Chapter 11 Faillissement: US Business History is de vierde grootste


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!