Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Wat is de definitie van marketing in het bedrijfsleven?


Marketing is het proces van interessante potentiële klanten en klanten in uw producten en / of diensten. Het sleutelwoord in deze marketingdefinitie is "proces"; marketing houdt in het onderzoeken, promoten, verkopen en distribueren van uw producten of diensten.

Het is een enorm onderwerp en daarom zijn er boeken geschreven over marketing en waarom je een vierjarig marketing diploma kunt behalen. Maar in wezen gaat het bij marketing om alles wat u doet om uw potentiële klanten en uw product of dienst bij elkaar te brengen.

Wanneer u een marketingprogramma voor uw bedrijf samenstelt, concentreer u dan op de basis, de vier belangrijkste componenten van elk marketingplan: producten en services, promotie, distributie en prijzen.

De naam van het spel in marketing is het aantrekken en behouden van een groeiend aantal tevreden klanten. Als u een marketingplan maakt en implementeert, houdt u uw marketinginspanningen gericht en verhoogt u uw omzet.

Apple Inc. Marketing Succesverhaal

Gestart vanuit een garage in Menlo Park in Californië in 1976, is Apple Inc. uitgegroeid tot het grootste bedrijf ter wereld door marktkapitalisatie. Met meer dan 100.000 werknemers wereldwijd en $ 233 miljard aan omzet in 2015, als Apple een land was, zou zijn marktkapitalisatie het het 20 grootste land ter wereld maken door het bbp.

Naast de ontwikkeling van de Apple I en Apple II-lijnen met personal computers vanaf 1976, ontwikkelde mede-oprichter van Apple, Steve Jobs, een aantal unieke en innovatieve technologische producten, waaronder de Mac-computer, de iPod, iPhone, iPad, Apple Tv en de Apple Watch.

Terwijl Steve Jobs wordt beschouwd als een technisch genie, was hij ook een briljante marketeer.

Apple-oprichter Steve Wozniak zei eens dat marketing de grootste vaardigheid van Jobs was. Zijn keynote introductie van de iPhone op de Macworld-etappe in 2007 met zijn kenmerkende 'One More Thing...' grap wordt nog steeds beschouwd als een van de beste marketinguitvoeringen ooit.

Apple's 1984 Super Bowl-advertentie voor de lancering van de Macintosh wordt algemeen beschouwd als de beste Super Bowl-commercial ooit. Het besluit om door te gaan met de advertentie was zeer controversieel binnen Apple. De raad van bestuur was geen voorstander van de advertentie en zag deze als duur en een klap in het gezicht van concurrent IBM. Jobs was echter dol op de advertentie en bood aan de zendtijd te betalen. Binnen de eerste 100 dagen na het vrijgeven van de advertentie registreerde Apple $ 150 miljoen aan verkopen van de Macintosh.

Jobs had een passie voor het maken van innovatieve, prachtig ontworpen producten voor de massamarkt.

"Ik vind het geweldig als je echt geweldig design en eenvoudige mogelijkheden tot iets kunt brengen dat niet veel kost", zei hij ooit. "Het was de originele visie voor Apple. Dat is wat we probeerden te doen met de eerste Mac. Dat is wat we met de iPod hebben gedaan. "(Smithsonian.com)

Schoonheid en eenvoud werden kernmerkwaarden van Apple, maar hoewel veel Apple-producten zichzelf zeer goed konden vermarkten, erkende Jobs al snel dat hij vorm, functie en geweldige marketing moest integreren om echt succesvol te worden, waardoor hij Apple voortstuwde. in een van 's werelds meest erkende consumentenmerken.

Zelfs toen Apple niet de eerste was met een revolutionair nieuw product, was het vaak het bedrijf dat een bestaand product nam, het op een unieke manier hertekende, een briljante marketingcampagne ontwikkelde en het tot een enorm commercieel succes maakte. De iPhone is zo'n voorbeeld, dat binnen enkele jaren concurrenten zoals Nokia en Blackberry heeft vernietigd.

Het marketingucces van Apple draait om het opbouwen en behouden van merkentrouw. Apple-klanten zijn doorgaans erg loyaal aan het merk en veel toegewijde Apple-fans kopen elke nieuwe versie van een Apple-product. Het is niet ongebruikelijk dat consumenten uren of dagen in de rij gaan staan ​​voor een nieuwe iPhone of andere Apple-productrelease. Volgens een onderzoek van Morgan Stanley Research uit 2014 heeft de iPhone van Apple een retentiepercentage van 90 procent ten opzichte van Samsung, LG, enz.

Apple is een consistente winnaar van prijzen voor uitmuntende marketing, waaronder:

  • Apple Inc. "Get a Mac" Genoemd tot de meest succesvolle marketingcampagne van 2007 tijdens de jaarlijkse Effie Awards (De reclamecampagne "Get a Mac" was enorm succesvol voor Apple en ze kenden in het eerste jaar 42% groei van het marktaandeel. serie portretteerde een jonge, hippe Mac-bezitter versus een stuntelige, nerdachtige, beslist uncool pc-bezitter.) In 2010, Adweek verklaarde "Get a Mac" om de beste reclamecampagne van het decennium te zijn.
  • De CMO Survey Award voor de algehele winnaar van Marketing Excellence in 2012 en 2016.

  • 'Merk van het jaar' in 2013 in de categorieën smartphones, tablets en computers van het marketingonderzoeksbureau Harris Interactive.

Marketing Voorbeeld: Een van de maxima van marketing is dat een winstgevend verkoopvolume wenselijker is dan het maximale verkoopvolume.


Video Van De Auteur: Simon Sinek, Your Why vs the Company's Why & Always Being Yourself | #AskGaryVee Episode 226

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Een businessplan opstellen - financiële projecties

✔ - Waarom een ​​aannemer zijn is beter dan een werknemer zijn

✔ - 14 Economy-Proof Ideas voor uw bedrijf


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!