Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Wat is een joint venture en hoe werkt het?


Heeft u een zakelijk idee en wilt u samenwerken met een ander bedrijf om het te promoten en te verkopen? Misschien wilt u een joint venture overwegen. Dit artikel richt zich op de fiscale en juridische aspecten van joint ventures.

Wat is een joint venture??

EEN Joint Venture (JV) is een coöperatieve onderneming aangegaan door twee of meer bedrijfsentiteiten ten behoeve van een specifiek project of andere bedrijfsactiviteit. De reden voor een joint venture is meestal een specifiek project.

Joint ventures kunnen informeel (een handdruk) of formeel zijn en kunnen korte of lange termijn zijn. Vaak creëert de joint venture een afzonderlijke bedrijfsentiteit, waaraan de eigenaars activa inbrengen, een eigen vermogen hebben en overeenstemming bereiken over hoe deze entiteit kan worden beheerd. De nieuwe entiteit kan een bedrijf, een naamloze vennootschap of een samenwerkingsverband zijn.

In andere gevallen behouden de individuele entiteiten hun individualiteit en opereren ze onder een joint venture-overeenkomst. In ieder geval delen de partijen in de joint venture het beheer, de winst en de verliezen, volgens een joint venture-overeenkomst (contract).

Joint ventures worden vaak aangegaan voor één doel: een productie- of onderzoeksactiviteit. Maar ze kunnen ook worden gevormd voor een blijvend doel.

Joint ventures zijn in feite:

  • Aparte bedrijven met een gedeeld belang en doelen
  • Beide bedrijven hebben een eigen (eigendoms) basis voor dit gedeelde belang. Twee bedrijven met online patenten voor boekhoudapps kunnen bijvoorbeeld een joint venture vormen.
  • Ze komen overeen om inkomsten en uitgaven te delen.

Beide bedrijven in een joint venture behouden hun eigen identiteit voor alle doeleinden, met uitzondering van die van de joint venture.

Waarom een ​​joint venture vormen?

Bedrijven vormen om verschillende redenen joint ventures:

  • Om middelen te combineren. Een grotere entiteit kan meer invloed hebben in een branche of meer middelen om het succes van een onderneming te waarborgen.
  • Om expertise te combineren. In technische bedrijven heeft een bedrijf misschien expertise in een deel van een onderneming, terwijl het tweede bedrijf expertise in een ander deel kan hebben. Bedrijf A is bijvoorbeeld goed in het maken van software, terwijl bedrijf B ervaring heeft met het maken van de hardware die nodig is voor een onderneming.
  • To geld besparen. Twee bedrijven zouden een joint venture kunnen overwegen om geld te besparen op reclame, misschien op een handelsbeurs of in een handelspublicatie.

Voorbeelden van joint ventures

Joint ventures kunnen grote en kleine bedrijven op grote en kleine projecten combineren. Hier zijn enkele voorbeelden:

MillerCoors is een joint venture tussen SABMiller en Molson Coors Brewing Company om al hun biermerken in de Verenigde Staten en Puerto Rico te bekijken.

In 2011 kwamen Ford en Toyota overeen om samen te werken om hybride vrachtwagens te ontwikkelen.

Mijnbouw en boren zijn dure proposities, en vaak zullen twee bedrijven in deze industrieën samengaan als een joint venture om te mijnen of te boren in een bepaald gebied.

Het vormen van een joint venture

Je kunt informeel een joint venture vormen met een handdruk, maar het is altijd het beste om iets op papier te zetten. Een joint venture, ook al is het tussen twee kleine bedrijven, moet op zijn minst dit soort schriftelijke overeenkomst hebben. Het enige dat nodig is om een ​​joint venture te vormen, is een schriftelijke overeenkomst (een contract) tussen de partijen. De overeenkomst moet de details bevatten van het doel, hoe de twee (of meer) partijen delen in winsten en verliezen, en hoe de partijen delen in het nemen van beslissingen over de joint venture.

Hoe een joint venture belastingen betaalt

Wanneer een joint venture wordt gevormd, is de meest gebruikelijke structuur het opzetten van een afzonderlijke bedrijfsentiteit. Vervolgens hebben de partijen elk een bepaald percentage van de entiteit. Als de joint venture een bedrijf is en bijvoorbeeld twee bedrijven gelijke aandelen hebben in het bedrijf, structureren ze het bedrijf, zodat elke partnerentiteit een gelijk aantal aandelen bedrijfsaandelen en hetzelfde management en leden van de raad van bestuur heeft.

De joint venture wordt door de IRS niet erkend als een belastende entiteit. Dus de bedrijfsvorm die de joint venture neemt, bepaalt hoe belastingen worden betaald.

Als de joint venture een afzonderlijke bedrijfsentiteit is, betaalt het inkomstenbelastingen en alle andere belastingen zoals die bedrijfsvorm. Als de nieuwe joint venture een LLC is, betaalt het bijvoorbeeld belastingen als een LLC.

Omdat de twee partijen hebben besloten hoe winsten en verliezen moeten worden gesplitst, zullen ze die splitsing gebruiken om te bepalen hoe elke partij winsten ontvangt, verliezen verwerkt en bijdraagt ​​aan het betalen van verschuldigde belastingen.

Als de joint venture gewoon een contractuele relatie is met een overeenkomst tussen twee onafhankelijke bedrijven, zullen de voorwaarden van de overeenkomst bepalen hoe de joint venture wordt belast en hoe de belasting wordt verdeeld tussen de twee entiteiten.

Wat een joint venture is NIET

Een joint venture kan enige gelijkenis vertonen met eenvennootschap, maar het is niet. Een partnerschap is een bedrijfseenheid die wordt gevormd door twee of meer mensen. Een joint venture voegt verschillende bedrijfsentiteiten samen (elk kan elk type juridische entiteit zijn) in een nieuwe entiteit, die al dan niet een partnerschap is. Partnerschap inkomstenbelastingen worden betaald door de eigenaars individueel.

Verwar geen joint venture met een'gekwalificeerde joint venture,'Een gekwalificeerde joint venture is een

Je hebt misschien de term gehoord "consortium" gebruikt om een ​​joint venture uit te leggen. Een consortium is een lossere regeling tussen verschillende en verschillende bedrijfsentiteiten. Een consortium creëert geen nieuwe entiteit. In de reisindustrie, bijvoorbeeld, biedt een consortium van reisbureaus lidmaatschappen met voordelen. Het consortium onderhandelt namens zijn leden voor speciale tarieven van hotels, resorts en cruisemaatschappijen.

De voordelen van joint ventures

Elke twee bedrijven van elke omvang kunnen samenwerken aan een gezamenlijk project, terwijl ze toch de rest van hun bedrijf van elkaar gescheiden houden. Enkele gerelateerde artikelen die u mogelijk extra ideeën kunnen geven over mogelijke samenwerkingsverbanden.

Scott Allen, Expert Ondernemerschap, heeft meer geschreven over de voordelen van joint ventures en hoe ze werken.


Video Van De Auteur: What Is a Joint Venture? Definition & Examples - Joint Venture Marketing Ep. 2

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Wat is een gestratificeerde willekeurige steekproef?

✔ - Hoe Crowdsourcing Marketing uw bedrijf kan stimuleren

✔ - Gebruik het Dupont-model voor ROI-analyse


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!