Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Wat is uitlenen? Wat zijn de soorten uitgevers?


Kredietverlening (ook bekend als "financiering") in de meest algemene zin is het tijdelijk geven van geld of eigendom aan een andere persoon met de verwachting dat deze zal worden terugbetaald. In zakelijke en financiële context omvat de kredietverlening veel verschillende soorten zakelijke leningen.

Kredietverlening en leningen zijn dezelfde transacties vanuit de twee gezichtspunten.

Wat is een geldschieter?

Lenders zijn bedrijven of financiële instellingen die geld lenen, met de verwachting dat het zal worden terugbetaald. De kredietgever krijgt rente over de lening als een kost van de lening. Hoe hoger het risico dat u niet wordt terugbetaald, hoe hoger de rente.

Kredietverlening aan een bedrijf (met name aan een nieuwe startende onderneming) is riskant. Daarom rekenen kredietverstrekkers hogere rentetarieven en geven ze vaak geen leningen voor kleine bedrijven.

Lenders nemen niet op dezelfde manier deel aan uw bedrijf als aandeelhouders in een bedrijf of eigenaren / partners in andere zakelijke vormen. Met andere woorden, een geldschieter heeft geen eigendom in uw bedrijf.

Lenders hebben een ander soort risico van bedrijfseigenaren / aandeelhouders. Lenders komen voor de eigenaars in termen van betalingen als het bedrijf zijn rekeningen niet kan betalen of failliet gaat. Dat betekent dat u geldgevers moet betalen voordat u en andere eigenaren geld ontvangen in een faillissement.

Wat zijn de soorten commerciële leningen?

 • Bankfinanciering voor starters en werkkapitaal van kleine bedrijven
 • Activa financiering voor apparatuur en machines of bedrijfsvoertuigen.
 • hypotheken
 • Creditcard financiering
 • Leveranciersfinanciering (via handelskrediet)
 • Persoonlijke (onbeveiligde) leningen

Het type geldverstrekker dat u nodig heeft voor een zakelijke lening hangt van verschillende factoren af:

 • Bedrag van de lening: De hoeveelheid geld die u wilt lenen, beïnvloedt het type geldschieter. Voor grotere leningen heeft u mogelijk een combinatie van soorten zakelijke leningen nodig.
 • In pand gegeven activa: Als u bedrijfsmiddelen bezit die u als onderpand voor de lening kunt verpanden, kunt u betere voorwaarden krijgen dan wanneer uw lening niet is gegarandeerd.
 • Type activa: Een hypotheek is typisch voor land en gebouw, terwijl een apparatuurlening is voor het financieren van kapitaaluitgaven zoals apparatuur.
 • Opstarten of uitbreiden:Een startlening is doorgaans veel moeilijker te krijgen dan een lening voor uitbreiding van een bestaand bedrijf. Voor een startup, moet u wellicht naar een aantal van de meer onconventionele soorten kredietverstrekkers kijken die hieronder worden beschreven.

 • Looptijd van de lening:Hoe lang heb je het geld nodig? Als u een kortlopende lening nodig hebt voor een startende onderneming, zoekt u een andere kredietverstrekker dan voor een langlopende lening voor grond en gebouw.

Wat zijn verschillende soorten geldverstrekkers?

De meest voorkomende geldschieters zijn banken, kredietverenigingen en andere financiële instellingen.

Meer recentelijk is de term 'geldschieter' gebruikt om te verwijzen naar minder traditionele financieringsbronnen voor leningen voor kleine bedrijven, waaronder:

 • Peer-to-peer geldschieters: lenen van individuen, via online organisaties zoals Lenders Club.
 • Crowdfunding:door organisaties zoals Kickstarter en anderen. Het goede ding over deze geldschieters is dat zij geen rentebetalingen vereisen!
 • Lenen van familie en vrienden: Er zijn organisaties die helpen bij het oplossen van de lastige financiële en persoonlijke problemen die met deze transacties samenhangen. Als u een lening van iemand die u kent overweegt, moet u een leningovereenkomst sluiten. Deze overeenkomsten worden soms leningen van private partijen genoemd.

 • Lenen van jezelf: U kunt ook geld lenen voor uw bedrijf als een alternatief om er in te investeren, maar zorg ervoor dat u een schriftelijk contract hebt waarin specifiek uw rol als geldverstrekker wordt beschreven, met regelmatige betalingen en consequenties als het bedrijf in gebreke blijft.

Op zoek naar een geldschieter?

Als u op zoek bent naar een geldschieter, overweeg dan welk type lening u nodig heeft, of u activa heeft om tegen de lening te verpanden, en de andere factoren die uw vermogen om een ​​zakelijke lening te krijgen en de voorwaarden van die lening bepalen. Zie mijn artikel over de 4 C's of Credit voor meer informatie. Wees voorbereid door een persoonlijk financieel overzicht, een bedrijfsplan en financiële overzichten voor uw bedrijf op te stellen.

SBA-leningen en geldverstrekkers

U kunt ook overwegen de Small Business Administration, die werkt met kredietverstrekkers om garanties te verstrekken voor leningen aan kleine bedrijven. Hun 7 (a) leningprogramma helpt kleine bedrijven leningen te krijgen die anders misschien niet in aanmerking komen vanwege "zwakke punten" in hun toepassingen. De SBA heeft ook andere speciale leenprogramma's waarvoor uw bedrijf mogelijk in aanmerking komt.


Video Van De Auteur: Open dag Lentiz Floracollege

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Enquêtes - Vertraagde vertakkingen maken

✔ - Professionele zakelijke telefoonetiquette

✔ - Bent u in zaken? Niet zo snel. Een zakelijke entiteit kiezen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!