Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Wat leidt voedsel startups om te falen

Iedereen kan een voedingsbedrijf beginnen, maar slechts een paar mensen slagen erin


Iedereen kan een voedings- en drankbedrijf starten, maar veel mensen die het proberen, mislukken. Waarom? Misschien omdat ze vastzitten in de keuken en zich zorgen maken over het eten. Kastytis Kemezys, de oprichter van DrinkPreneur in Londen, heeft enkele suggesties gedaan om toekomstige en huidige drankondernemers te begeleiden en te inspireren door noodzakelijke informatie over de industrie te verstrekken. DrinkPreneur is een unieke gemeenschap van drankondernemers. Dit is waarom Kemezys denkt dat er zoveel falen en wat u kunt doen om te voorkomen dat u fouten maakt.

Beperkte toegang tot marktinzichten

Deze informatie is kostbaar en is meestal niet toegankelijk voor kleine en middelgrote ondernemingen, maar het is wel cruciaal tijdens het proces voor het maken van een strategie. Merkeigenaren leren het belang van marktonderzoek meestal pas veel te laat wanneer retailers de categorie gaan inkrimpen en hun recentelijk geproduceerde producten weigeren. Als u de trends van consumenten en shoppers niet begrijpt, kan dit u een fortuin kosten.

Essentiële merk- en ontwerpfouten

Slechts 10 procent van de ontwikkelingen in nieuwe producten is klaar om iets meer te betalen om professionele experts op het gebied van verpakkingsontwerp te werven. Onderschat nooit de waarde die een goed gedaan verpakkingsontwerp kan bieden. Vergeet niet dat 99,99 procent van uw startende consumenten uw product koopt op basis van een eerste visuele vertoning. Veel bedrijven investeren duizenden in de ontwikkeling van nieuwe producten, maar ze geven er maar honderden uit door een ontwerper aan te nemen die ze toevallig kenden op de universiteit - en vervolgens klagen ze over de slechte resultaten.

Het productontwikkelingsproces

Ondernemers in de voedings- en dranksector beoordelen vaak niet de risico's die ze nemen wanneer ze proberen het product in hun keuken te maken. De producten moeten voldoen aan de FDA-normen of aan de EFSA-vereisten in Europa.

Ze moeten schaalbaar zijn. Er zijn miljoenen verschillende ingrediënten met verschillende prijzen en certificaten. Terwijl u drankjes ontwikkelt, zult u constant te maken krijgen met problemen die het product snel kunnen verminderen als ze onbehandeld blijven of als het product zonder ondersteuning van ervaren voedingsdeskundigen wordt ontwikkeld.

Onderfinanciering en mislukken van bedrijfsmodel

Een voedings- en drankbedrijf moet een goed en gezond bedrijfsmodel hebben en voldoende kapitaal om het uit te voeren. De meeste startups zijn één- tot twee-herenlegers met veel ambitie maar slechts 24 uur per dag en geen geld om extra hulp te betalen.

Soms werkt dit, maar het brandt vaak de eigenaren uit, vernietigt de passie en laat veel fouten in het systeem. Er is heel weinig informatie over het beheren van een drankenbedrijf, dus veel ondernemers begrijpen de processen waarmee ze te maken hebben totdat het te laat is.

De route naar de markt

Met zoveel merken die concurreren om een ​​beperkte plank en koelkastruimte, geven de meeste retailers niet zoveel om merken die nog niet hebben aangetoond dat ze het waard zijn om een ​​ander product te vervangen dat het relatief goed doet. Zelfs als het nieuwe merk op de een of andere manier een deal krijgt met een van de grote retailaccounts, verdwijnt het in de eerste zes maanden van het schap omdat het niet aan zijn beloften en verwachtingen voldoet.

Het komt neer op

De meeste startups richten zich op het toevoegen van het hele periodieke systeem aan hun functionele drankjes en ze besteden veel tijd en geld aan het productontwikkelingsproces, waarna ze onmiddellijk falen. Anderen richten zich alleen op het drankje, in de hoop dat het zichzelf zal verkopen zonder externe druk.

Er is altijd een balans tussen een gezond business practice-model, marketing, product, merk, communicatie en promotie achter succesvolle merken. De meeste voedings- en drankondernemers richten zich slechts op één aspect. Er moet een balans tussen hen zijn.


Video Van De Auteur: Tony Robbins's Top 10 Rules For Success (@TonyRobbins)

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Dingen die u moet weten over het openen van een restaurant

✔ - Het belang van het importeren en exporteren van verpakkingslijsten

✔ - Welke ondersteuning kan u verwachten van de franchisegever?


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!