Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Wat maakt een enige eigenaar zo uniek?

De enige eigenaar versus andere bedrijfseigenaars


Wat is het verschil tussen een enkele eigenaar versus typen andere bedrijfseigendommen?

De eenmanszaak is verreweg het meest voorkomende bedrijfstype in de VS Er zijn momenteel 23 miljoen eenmanszaken, vergeleken met 1,7 miljoen traditionele bedrijven en 7,4 miljoen partnerschappen en S-bedrijven, volgens de Tax Foundation.

Toch is de eenmanszaak nog steeds een beetje een mysterie, deels omdat er verwarring heerst over de verschillende soorten bedrijven. Dit artikel bespreekt specifiek de eenmanszaak als bedrijfseigenaar, in vergelijking met partners in een partnerschap, leden met beperkte aansprakelijkheid en bedrijfseigenaren (aandeelhouders), die verband houden met de bedrijfseigenaar.

# 1 - Aantal eigenaren

Een eenmanszaak is een eigenaar van een solide bedrijf. Als u een eenmanszaak bent, bent u de enige persoon die eigenaar is van uw bedrijf. Hoewel een naamloze vennootschap slechts één lid heeft, heeft een partnerschap per definitie meer dan één partner en heeft een bedrijf meestal meer dan één aandeelhouder. De eigendom van een eenmanszaak is direct en eenvoudig; er zijn geen aandelen in aandelen (vennootschap), partnerschapspercentages (partnerschap) of ledenaandelen (LLC).

# 2 - Controle door eigenaar

Een eenmanszaak heeft volledige controle over zijn of haar bedrijf. Aangezien er geen andere eigenaren zijn en geen wettelijke overeenkomst het eigendom beperkt, kan de eenmanszaak alles doen wat nodig is om het bedrijf draaiende te houden. In een vennootschaps- of LLC-structuur wordt eigendom aangeduid door een overeenkomst (partnerschapsovereenkomst of LLC-exploitatieovereenkomst). In een bedrijf berust de zeggenschap over het bedrijf bij de raad van bestuur, van welk orgaan de oorspronkelijke eigenaar slechts gedeeltelijk controle heeft (zelfs als hij / zij een meerderheidsbelang heeft.

# 3 - Belasting en wettelijke status

Een eenmanszaak is uniek omdat er niets nodig is om dit bedrijfstype te vormen. Als u een eenmanszaak wilt zijn, start u gewoon uw bedrijf. Er hoeven geen wettelijke documenten te worden ingediend.

Een eenmanszaak declareert belastingen op Schedule C van de persoonlijke belastingaangifte van de eigenaar en de inkomsten van de enige prop worden belast tegen het persoonlijke tarief van de eigenaar. Een LLC met één lid kan worden belast als een alleenstaande prop, terwijl een LLC met meerdere leden wordt belast als een partnerschap. Partnership-inkomsten worden aan de partners belast tegen hun persoonlijke belastingtarieven. Ten slotte wordt de eigenaar (aandeelhouder0 van een bedrijf belast op elke uitkering van het bedrijf en op dividenden die aan de aandeelhouders worden uitgekeerd; het bedrijf betaalt belastingen tegen het bedrijfstarief.

# 4 - Aansprakelijkheid van de eigenaar

De eenmanszaak is persoonlijk aansprakelijk voor de schulden van het bedrijf en voor nalatigheid en andere persoonlijke aansprakelijkheid. In de LLC- en bedrijfsvormen is de aansprakelijkheid van de eigenaar beperkt tot de investering van de eigenaar.

Zoals u uit deze bespreking kunt opmaken, houdt een eenmanszaak verband met de persoonlijke belasting van de eigenaar en een deel van de aansprakelijkheid van de eigenaar. De controle en flexibiliteit van de eenmanszaak is in evenwicht met zijn of haar aansprakelijkheid voor alles wat een probleem kan zijn binnen het bedrijf.

# 5 - Voortbestaan ​​van het bedrijf

Omdat een eenmanszaak naast de eigenaar bestaat, kan het bedrijf niet doorgaan als er iets met de eigenaar gebeurt. In tegenstelling tot een partnerschap of LLC kan het bedrijf doorgaan als er iets met de eigenaar gebeurt. In een bedrijf is het eigendom niet gebonden aan de dagelijkse bedrijfsvoering van het bedrijf, dus als één eigenaar (aandeelhouder) het bedrijf verlaat, verandert er niet veel.

Meer over eenmanszaken / eenmanszaken


Video Van De Auteur: Loc Yvonne van het Stoomcentrum Maldegem te gast bij de MBS

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Verzamelen van pallets voor recycling

✔ - Hoe de kosten van verkochte goederen te berekenen

✔ - Logistieke functies in SAP Business Software


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!