Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Welke films kunnen u leren over het runnen van uw bedrijf

2016 Beste filmfilms


Welkom bij de 2016 OSCA's! Voor de niet-ingewijden onder jullie zijn de OSCA's de meest verwachte supply chain-awards van Hollywood. Dit zijn de derde jaarlijkse OSCA's en, zoals genoemd in de afgelopen jaren, verwijzend naar deze supply chain-filmprijzen, omdat de Optimized Supply Chain Awards niet het slechtste idee waren voor artikelen met informatieve en bruikbare tips voor kleine bedrijven.

Dus voordat we de ophoud- en afschrijvingsbrief van de Academie openen, laten we beginnen met de OSCA's - de beste filmfilms van het afgelopen jaar.

Eervolle vermelding

Er zijn supply chain-lessen genoeg in deze bijna genomineerden (vermomd als filmisch plezier):

Captain America: Civil War

Als je ooit deel hebt uitgemaakt van een organisatie waarin twee afdelingen concurreren om hun strategische doelen te bereiken, heb je Marvel's derde Captain America-uitlevering uit de eerste hand ervaren.Burgeroorlog's superheld luchthavenvechtscène was niets anders dan een re-enactment van de meeste Sales & Operations Planning-bijeenkomsten.

Uw verkoopafdeling is Team Iron Man - proberen met al zijn macht om zijn wereldvisie op Team Supply Chain of Team Captain America te forceren. Uw supply chain-team weet de kosten laag te houden, producten op tijd af te leveren en bedrijfsprocessen te optimaliseren - net zoals Cap wist dat er een Hydra-doodseskader op het punt staat te worden bevroren in Siberië. Iron Man werd uiteindelijk wijs en bedacht dat hij ongelijk had en dat hij naar zijn supply chain-professionals (of Captain America) had moeten luisteren. Laten we hopen dat ook uw verkoopteam verstandig wordt.

Moana

Uw supply chain is terugbesteld en u reist naar verre plaatsen om te zorgen voor een optimale sourcing en betrokkenheid van leveranciers om uw bedrijf weer op het goede spoor te krijgen. Onderweg werk je samen met een demi-god, vecht je tegen piratenkokosnoten en word je chief supply chain officer.Moana is een parabel voor de toeleveringsketen om ervoor te zorgen dat u kunt leveren wat uw klanten willen (de vis- en plantengroei op uw eiland!), wanneer zij het willen (nu!) - en zo min mogelijk geld uitgeven om dat voor elkaar te krijgen (één onderhandeling met een koppige leverancier, of een lavendemon, was alles wat nodig was).

Leeuw

En spreken over leveren wat uw klanten willen, wanneer ze het willen - als u het niet hebt gezien Leeuw, vind het. Bekijk het nu. U zult zien dat alleen omdat een levering te laat is, dat niet wil zeggen dat deze niet moet worden afgeleverd. Zelfs 20-plus jaar is misschien niet te laat als uw klant super geduldig is.

En de 2016 OSCA genomineerden zijn

Zootopia

Een supply chain-film levert onze klanten (ons) wat we willen (entertainment), wanneer we het willen (wanneer we de film bekijken) en doet dat door zo min mogelijk geld uit te geven (en terwijl Zootopia kosten rond de $ 150 miljoen te maken, het bracht meer dan een miljard dollar wereldwijd met zich mee - we zouden allemaal een prijs van goederen nemen die 15 procent van onze omzet is). Dus terwijl Zootopia voldoet aan de standaard filmdefinitie van de toeleveringsketen - het is ook die zeldzame film die daadwerkelijk een werkende toeleveringsketen laat zien en die werkende toeleveringsketen zo cool maakt als supply chains echt zijn.

Maanlicht

Als je de hartverscheurende en transformerende reis van onze jonge held volgt, van jongensjaren tot adolescentie tot volwassenheid, dan denk je ongetwijfeld aan je toeleveringsketen. Uw producten volgen hetzelfde pad als Chiron, van leverancier tot distributiekanaal naar klant. Of u uw klanten dezelfde tevredenheid kunt bieden Maanlicht levert aan zijn publiek hangt ervan af of uw productplanning en -kwaliteit net zo geoptimaliseerd zijn als schrijver / regisseur Barry Jenkins.

Deadpool

Het vermogen om te genezen van elke crisis en doorgaan met het optimaliseren van uw supply chain - dat is wat super-antiheld Deadpool doet. En dat is wat hij je kan leren. Uw leverancier legt een kogel door uw kruis? Start een inkoopproject en zoek een nieuwe leverancier. Steekt je klant een mes in je hoofd? Rijd door, eigenaar van een klein bedrijf, en optimaliseer uw levering en productkwaliteit. Aan het eind van de dag moet je een manier vinden om de kansen te verslaan en kwaliteitsproducten aan je klanten te leveren, terwijl je genoeg geld verdient om de franchise - oftewel je bedrijf - in stand te houden.

Rogue One - Een Star Wars-verhaal

We hebben misschien al bewezen dat Star Wars het grootste verhaal in de supply chain ooit is geweest. En Star Wars: The Force Awakens sloeg af met de OSCA 2015. Maar we hebben hier een dynastieregel bij de OSCA's. Dus geen back-to-backs.

Aankomst

Spoiler alert. Lees deze alinea alleen als u de film hebt gezien. Of je wilt het verwend. Of je wilt dat het wordt uitgelegd als je het zag en je hoofd krabde in plaats van verbluffend. Deze film vraagt: "Wat is tijdige levering?" Deze film bewijst dat doorlooptijden niet zijn wat ze lijken. Deze film gaat over hoe uw kleine onderneming de vraagplanning kan gebruiken om in de toekomst te kijken en te anticiperen op de wensen van de klant. Supply chain kan verbluffend zijn.

En de 2016 OSCA gaat naar

Verborgen figuren

Achter de schermen werken om het succes van een organisatie te bevorderen? Controleren. Het respect van uw collega's winnen pas nadat u bereikt wat zij niet konden doen? Controleren. Een worstelend bureau transformeren in een organisatie van wereldklasse en worden beloond met een kopje koffie? Controleren.

Verborgen figuren wint de 2016 OSCA voor zijn 'spot-on' supply chain storytelling (oh, en het herinnert ons er ook aan wat we als een soort kunnen bereiken als we stoppen met oordelen, haten en allemaal beginnen roeien in dezelfde richting).


Video Van De Auteur: Schakeltraject leren en werken in de zorg voor anderstaligen

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Aflossingsschema voor een bedrijfslening

✔ - Gratis en Open Source Accounting Software

✔ - Leidraad voor verplichte arbitrageclausules


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!