Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Wat een Planogram (POG) is

Merchandising definitie, voorbeelden, beschrijving


Een schappenplan is een visueel plan dat de plaatsing van producten op de schappen en merchandisingbeeldschermen van een winkel aangeeft. Het schappenplan wordt meestal gemaakt door een medewerker in visual merchandising of door een lid van het team reclame / marketing / sales. Historisch gezien zijn planogrammen gedistribueerd in de vorm van een schematisch diagram of tekening, maar in toenemende mate worden schappenplannen digitaal beheerd met behulp van tablets en mobiele telefoons en fotografische afbeeldingen.

In de grootste VS-winkelketens worden schappenplannen gebruikt om consistentie tussen winkellocaties te creëren, om een ​​juiste verdeling van de schapruimte te bieden, de aantrekkingskracht van visuele merchandising te verbeteren en suggesties voor productparen te maken. Het uiteindelijke doel van een planogram is om in de winkel aanwezige merchandisinginspanningen te sturen en te focussen, wat vervolgens zou moeten resulteren in meer detailverkoop.

Een winkelverkoper voor de detailhandel is ervoor verantwoordelijk dat de producten van een fabrikant op de juiste wijze en in overeenstemming met het aangewezen planogram worden weergegeven.

Waarom een ​​planogram belangrijk is in de detailhandel

Een schappenplan is een winkelplan dat is ontworpen om uw plattegrond optimaal te gebruiken door items zo te plaatsen dat ze worden verkocht. Een schappenplan is een uniforme en gedetailleerde verkooplay-out voor uw winkel (s). Planogrammen zorgen ervoor dat gedachten en planning gaan naar het ontwerp, de plaatsing en de implementatie van merchandisingplannen, inclusief toewijzing van schapruimte.

De bedoeling van een schappenplan is ervoor te zorgen dat elke winkel is geoptimaliseerd om de items die ze aanbieden te verkopen. Planogrammen bieden specifieke richtlijnen voor medewerkers om de taken van de herbevoorradings- en merchandisingorganisatie bij te houden. Zowel werknemers als klanten moeten precies weten waar items zich bevinden, zodat ze kunnen worden gevonden en gekocht.

Planogrammen zijn met name van belang bij de grootste winkelketens die honderden en soms duizenden fysieke fysieke winkellocaties hebben. Door gebruik te maken van een schappenplan kan elke winkel in de keten een zeer vergelijkbare lay-out hebben met aangepaste merchandisingstrategieën die regionale voorkeuren weerspiegelen.

Winkelketens zoals Macy's gebruiken hun schappenplannen om medewerkers te begeleiden bij de implementatie van hun regionale "My Macy's" -strategie. In het geval van winkelketens zoals 7-11 convenience stores en Costco Warehouse-winkels, is het belangrijk dat klanten kunnen winkelen in elke winkellocatie en een vergelijkbare, zo niet identieke lay-out kunnen vinden, zodat ze het gewenste product gemakkelijk kunnen vinden gemakkelijk aanschaffen.

Planogrammen kunnen helpen om de verkoop van uw winkel te verbeteren met een visueel merchandisingplan dat producten op een manier weergeeft die een klant ertoe aanzet om te kopen. Als een klant binnenkomt om een ​​artikel te kopen, zal een goed-georganiseerde winkel die een goed gestructureerd planogram volgt klanten motiveren om extra producten aan te schaffen waarvan ze niet eens wisten dat ze het wilden of nodig hadden. Evenzo zullen klanten die binnenkomen om een ​​specifiek product te kopen alternatieven en selecties vinden die op strategische manieren worden verhandeld, wat kan resulteren in een upsell-aankoop waar de klant niets van zou weten.

Hoe vaak winkels hun planogrammen wijzigen

Planogrammen worden doorgaans minstens eenmaal per kwartaal in winkels in grote winkelketens verdeeld, omdat seizoensproducten in de productmix worden gerouleerd. Een nieuw planogram zal ook worden verspreid om nieuwe producten te presenteren, om producten te promoten tijdens promotiecampagnes en om slow-moving merchandise te markeren.

Vaak worden verschillende planogrammen op verschillende winkellocaties opgesplitst om de meest productieve versie van het schappenplan te bepalen, dat vervolgens door alle winkels wordt verspreid en geïmplementeerd. Over het algemeen is het zo dat wanneer een huidige winkellay-out klanten niet langer bezig houdt of aankopen motiveert, het tijd is dat een planogram wordt vernieuwd.

Hoe retailers planogrammen maken

Om een ​​schappenplan te maken, werkt u meestal met een soort softwaresuite. Er zijn veel verschillende opties om uit te kiezen. Op deze softwaresuite is een lay-out voor uw winkel afgedrukt. In deze lay-out zal u, of de computer, producten organiseren waar ze horen. De producten staan ​​op de kaart, zodat degenen die de winkel opzetten gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken.

Wie maakt het planogram

In kleinere winkelketens maken management- en voorraadbeheermedewerkers meestal schappenplannen die inventaris en uitvoering of kassiers vervolgens implementeren. In grote winkelketens, zoals Best Buy, worden planogrammen gemaakt door een district, regionaal of hoofdkantoor

In-store managers en Category Managers kunnen waardevolle informatie bieden over de praktische implementatie van een schappenplan en antwoorden van klanten daarop. Categoriemanagers en merchandising-analisten gebruiken vaak die aardige f-store-level invoer samen met verkoop- en voorraadstatistieken om aanpassingen aan merchandisingstrategieën door te voeren, wat zal worden weerspiegeld in een nieuw schappenplan.

Veel mensen denken dat een schappenplan onrealistisch is omdat er werk moet worden ontwikkeld en geïmplementeerd. Er zijn tal van planogramsoftwareprogramma's beschikbaar die kunnen helpen bij het maken van een schappenplan. Het werk dat nodig is om een ​​planogram te maken is de moeite waard, omdat het de productiviteit van elke winkelverkoopruimte maximaliseert en retailmedewerkers op alle niveaus ondersteunt bij het implementeren van een effectieve merchandisingstrategie.


Video Van De Auteur: Planogram Software for Visual Merchandising

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Wat u moet vertellen aan uw klanten voor de koper van onroerend goed

✔ - Metes and Bounds-app voor tekeningplats

✔ - De 4 belangrijkste soorten eigendomsbewijzen van onroerend goed


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!