Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Welke openbare magazijnen bieden

Heeft u opslag op korte of lange termijn nodig, maar geen permanente opslagruimte?


Een openbaar magazijn is een bedrijf dat bedrijven op maandbasis op korte of lange termijn opslaat. Openbare opslagkosten kunnen een combinatie zijn van opslagkosten en inkomende en uitgaande transactiekosten. Een openbaar magazijn kan per pallet of lading opladen voor elke vierkante meter die door een bedrijf wordt gebruikt.

Openbare magazijnen bieden meer dan alleen opslag

Het openbare magazijn is niet alleen een faciliteit waar een bedrijf hun producten kan opslaan, maar het openbare magazijn biedt ook voorraadbeheer, fysieke voorraadtellingen en verzendfunctionaliteit. Het openbare magazijn rekent hun klanten een bepaald tarief aan voor de opgeslagen goederen, het volume van het gebruikte magazijn en de diensten die de klant wenst te gebruiken.

Het bedrijf dat het openbare magazijn gebruikt, hoeft geen magazijnpersoneel in te schakelen, heeft geen inventarisatiesoftware of magazijnapparatuur nodig. De eigenaar van het openbaar magazijn is verantwoordelijk voor de kosten en geeft deze door aan zijn klanten op basis van het tarief dat ze in rekening worden gebracht.

Hoewel de meeste bedrijven openbare opslag zien als een oplossing voor de korte termijn, kan het vaak een langetermijnrelatie worden omdat bedrijven gewend zijn aan het gemak van de openbare opslagdiensten. Bedrijven die openbare magazijnen bezitten en exploiteren, investeren aanzienlijk in moderne faciliteiten om concurrerend te blijven. Ze bieden klanten steeds meer flexibiliteit om extra klanten te behouden en aan te trekken.

Openbare magazijnen bieden bedrijven een scala aan arbeidsoplossingen, waaronder picking, packing, voorraadbeheersoftware en een toegewijd personeelsbestand. Openbare magazijnen bieden klanten ook de mogelijkheid om hun eigen ERP- of magazijnsoftware binnen te brengen, zodat het openbare magazijn een satellietlocatie wordt met realtime gegevens.

Criteria voor het kiezen van een openbaar magazijn

Vanwege de toenemende concurrentie tussen de openbare magazijnoperatoren, moeten potentiële klanten de mogelijkheden van elk potentieel magazijn beoordelen om na te gaan welke het best bij elkaar passen. Elke klant heeft een aantal factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het selecteren van een openbaar magazijn. Bedrijven hebben verschillende redenen waarom ze een extern magazijn nodig hebben, evenals hun behoeften op korte en lange termijn en de prijs die ze bereid zijn te betalen voor de service. Het merendeel van de volgende criteria zal echter waarschijnlijk worden gebruikt door alle bedrijven die openbare magazijnen vergelijken.

  • Aardrijkskunde
  • Technologie
  • Uitbreiding
  • Bedrijfsnetwerk
  • Flexibiliteit

Aardrijkskunde

De locatie van het openbare magazijn kan voor sommige klanten belangrijk zijn, en minder voor anderen. Als een groot aantal artikelen moet worden verplaatst tussen de bedrijfsmagazijnen en het openbare magazijn, kan een locatie dichter bij de bedrijfssite gunstiger zijn. Sommige klanten hebben echter mogelijk een openbaar magazijn nodig om dichter bij hun klanten te zijn als items daar vanaf een aantal bedrijfssites moeten worden verplaatst.

Technologie

Hoewel de meeste openbare magazijnen moderne faciliteiten en technologie bieden, kan het niveau van technologie variëren. Een openbaar magazijn kan bijvoorbeeld een magazijnbeheersysteem bieden dat niet compatibel is met gemeenschappelijke ERP-systemen. Dit kan minder aantrekkelijk zijn dan een magazijn dat klanten een reeks magazijnoplossingen biedt of voor klanten om hun eigen systemen te gebruiken.

Uitbreiding

Afhankelijk van de behoeften van een bedrijf, zal de hoeveelheid benodigde ruimte in een openbaar magazijn waarschijnlijk veranderen gedurende de periode dat er ruimte nodig is. Hoewel ruimtevereisten vaak onbekend zijn aan het begin van een contract met een openbaar magazijn, moet de overeenkomst een uitbreidingsclausule bevatten. Dit zal garanderen dat de openbare magazijnbeheerder rekening zal houden met alle toekomstige ruimtevereisten die een bedrijf mogelijk nodig heeft.

Bedrijfsnetwerk

Wanneer een bedrijf in een openbaar magazijn over ruimte onderhandelt, zijn toekomstige vereisten voor andere opslagbehoeften waarschijnlijk niet bekend. Een openbaar magazijn dat deel uitmaakt van een warennetwerk, kan echter nationale of wereldwijde supply chain management-diensten aanbieden die kleinere openbare opslagbedrijven niet kunnen.

Flexibiliteit

De flexibiliteit van de openbare beheerder van het magazijn is een belangrijke overweging. Klanten kunnen magazijnfunctionaliteit op korte termijn nodig hebben en magazijnmedewerkers die een snelle toegang tot de faciliteit kunnen garanderen, met getraind personeel en geschikte technologie, zijn in het voordeel.

Een geoptimaliseerde supply chain is er een die bestellingen aan zijn klanten levert wanneer die klant ze nodig heeft - en doet dat door zo min mogelijk geld uit te geven. Als u uw eigen magazijn niet kunt betalen, kan een openbaar magazijn een oplossing zijn.

Bijgewerkt door Gary Marion, Logistics en Supply Chain Expert.


Video Van De Auteur: Particulieren mee bieden bij huizenveilingen

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Bestemmingsverschillen en hoe u er een krijgt

✔ - Hoe een eenpersoonsvennootschap met beperkte aansprakelijkheid werkt

✔ - Wat u moet weten over verticale landbouw


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!