Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Wat is vereist voor het onderhoud van onroerend goed

De duivel is in de details


Een huurwoning geniet niet van langdurige huurdersbehoud en een acceptabel rendement op investering, tenzij het goed wordt onderhouden. Dit betrekt:

 • Preventief en voortdurend onderhoud;
 • Reparaties om problemen of storingen te corrigeren; en
 • Bouw en verbouw

De rol en verantwoordelijkheden van een Rental Property Manager

Onderhoudt woningverhuur door te adverteren en vacatures te vullen; onderhandelen over en handhaven van huurcontracten; gebouwen onderhouden en beveiligen.

Een property manager is een derde partij die wordt ingehuurd om de dagelijkse activiteiten van een investering in onroerend goed te regelen. Ze kunnen alle soorten eigendommen beheren, van eengezinswoningen tot grote appartementencomplexen. Verantwoordelijkheden kunnen vrij breed zijn, inclusief het onderhouden van vastgoedhuren door het invullen van vacatures, het onderhandelen over en handhaven van huurcontracten, het instellen en innen van huur, het screenen van potentiële huurders, het behandelen van klachten, het houden van een accuraat budget en het onderhouden en beveiligen van panden.

De property manager bevindt zich tussen de huurder en u, de eigenaar. Zij zijn de 'eerste verdedigingslinie' en ze zijn er om u te beschermen, om alle problemen zo efficiënt af te handelen dat woedende huurders of serviceproviders u niet midden in de nacht bellen.

Met betrekking tot faciliteiten en fysiek onderhoud en reparaties kunnen enkele van de specifieke verantwoordelijkheden zijn:

 • Onderzoek en oplossing van klachten van huurders; inspecteren van leegstaande eenheden en voltooien van reparaties; planningsrenovaties; contracteren met specifieke onderhoudsdiensten zoals timmerwerk, loodgieterij, elektriciteit, landschapsarchitectuur en sneeuwruimingsdiensten
 • Toezicht op reparaties.
 • Instellen en handhaven van voorzorgsbeleid en -procedures; reageren op noodsituaties.

Uitstekende propertymanagers zijn proactief en gedetailleerd georiënteerd.

Preventief en doorlopend onderhoud

Preventief en voortdurend onderhoud van huurwoningen vereist een grondige kennis van het onroerend goed, de behoeften aan onderhoud, personeel dat nodig is om de taken uit te voeren (of contracteren met serviceprofessionals) en budgettering om deze te realiseren. De vastgoedbeheerder moet de kosten van routine- en preventief onderhoud afwegen tegen de voordelen en de gewenste resultaten. Regelitems op de lijst met routineonderhoud van een propertymanager kunnen het volgende bevatten:

 • Schoonmaken van gemeenschappelijke ruimtes;
 • Landschap onderhoud;
 • Regelmatige service aan verwarmings- en airconditioningsystemen;
 • Periodieke inspectie van sanitair en elektrische artikelen;
 • Goed onderhoud van hout, dakbedekking en andere bouwonderdelen.

Reparaties en corrigerende acties

Reparaties en corrigerende maatregelen zijn vereist wanneer zaken kapot gaan of niet meer werken zoals bedoeld. Soms is de reparatie van een noodgeval, zoals een verwarmingsstoring in de winter, terwijl op andere momenten deze reparaties in groepen kunnen worden gepland en efficiënt kunnen worden uitgevoerd. Het is de verantwoordelijkheid van de beheerder om het verschil te kennen en te voldoen aan de behoeften van de huurders, terwijl ze de kosten in evenwicht houden. Het is ook belangrijk om voor kleine problemen te zorgen voordat ze grote problemen worden.

Bouw en verbouwing

Bouw en verbouwing maken deel uit van het onderhoud van de faciliteit en het gebouw. Remodellering of constructie van de constructie kan nodig zijn:

 • Voor speciale zakelijke vereisten van een commerciële huurder;
 • Corrigeren van veroudering van de structuur; of
 • Om tegemoet te komen aan speciale fysieke behoeften van een huurder.

Een beheerder van onroerend goed kan zeer bekwaam zijn in alle andere functies van het management, maar als ze de bal laten vallen als het gaat om onderhoud van faciliteiten, zal het onroerend goed een degradatie van de staat, verlies van huurders en dalende huren ervaren.


Video Van De Auteur: Coastal Erosion and the Methods Used to Reduce It

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Het perfecte type restaurant kiezen

✔ - Een overzicht van de traditionele huwelijkskostensplitsing

✔ - Moet ik winkelen op eBay of Amazon?


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!