Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Wat op te nemen op e-commercefactuur


Een van de meest voorkomende boekhoudingsdocumenten is de factuur. In de meeste gevallen, met name wanneer de koper een of andere vorm van aftrek wil claimen, hebben klanten op uw e-commercesite een factuur nodig. Dat, in combinatie met het feit dat belasting altijd territoriaal specifiek is, maakt het belangrijk dat de factuur voor uw e-commerceverkoop een bepaald minimumniveau aan informatie bevat. Wanneer u een factuur ontwerpt voor uw e-commerce-bedrijf, vindt u hier enkele informatie die u moet gebruiken:

 • 01

  Het woord "factuur"

  De volgende nummers zijn als volgt

  Om het absoluut duidelijk te maken dat het document een officiële factuur is, is het belangrijk om het woord 'factuur' prominent bovenaan te plaatsen. In sommige gevallen kan het document als een factuur plus iets dienen. Dit kan iets zijn:

  • Afleveringsbon
  • Debet Note
  • Koerier Details

 • 02

  Uniek factuurserienummer

  Aangezien dit een officieel belastingdocument is, moet u een beetje logica volgen om een ​​serienummer toe te kennen aan elke factuur. In de eenvoudigste vorm is het serienummer slechts één nummer groter dan het vorige serienummer. In een wat complexer systeem, kunt u het serienummer elk boekjaar initialiseren. In nog complexere systemen wilt u misschien een alfanumerieke serienummering. In dit systeem kan de letter de specifieke klant of productcategorie aanduiden.

 • 03

  Uw officiële bedrijfsnaam en eventuele secundaire namen

  Uw factuur moet uw officiële bedrijfsnaam bevatten. Als er andere verwante namen zijn, moeten die ook worden vermeld. Een voorbeeld zou kunnen zijn "Quality Merchants" als de bedrijfsnaam en "een franchise van XYZ Online Markets" als een secundaire indicator.

 • 04

  Contactgegevens

  Op het absolute minimum moet uw stad en uw land vermeld worden. Als deze informatie ontbreekt, is de plaats van belastingheffing niet duidelijk. Het is een goed idee om uw volledige adres, telefoonnummer en e-mailadres op te geven. Aanvullende contactinformatie kan in sommige gevallen ook zinvol zijn. Een aantal van dergelijke aanvullende informatie kan zijn:

  • Filiaaladres
  • Afzonderlijke lijst met e-mailadressen voor een andere afdeling, zoals klantenservice, facturering, verkoopondersteuning...

 • 05

  Belastingcodes en andere bedrijfsregistratiecodes

  Als u belasting invoert in de vorm van servicebelasting, BTW, GST of een andere soort waarbij de klant gebruik kan maken van een verrekening, moet u uw registratiecodes voor dat specifieke soort belasting opnemen. Afhankelijk van uw locatie kan het ook nodig zijn om uw bedrijfsregistratie-ID op de factuur te vermelden.

 • 06

  Klantgegevens

  Een factuur is geen dragerinstrument. Het betekent dat een factuur niet het eigendom is van de persoon die deze in bezit heeft. In plaats daarvan moet de factuur worden geadresseerd aan een specifieke entiteit. Dus u moet de koper vermelden. Meestal is de officiële volledige naam voldoende. De meeste e-commerce-verkopers geven er echter de voorkeur aan om ook het straatadres en e-mailadres op te nemen.

 • 07

  product beschrijving

  De naam, grootte (indien van toepassing), type (indien van toepassing), hoeveelheid, eenheidsprijs en totale prijs moeten worden vermeld voor elk artikel dat de klant koopt.

 • 08

  Toevoegingen en kortingen op kosten

  Toevoegingen kunnen onder andere zijn: verzendkosten, verzendkosten, belastingen, eerdere openstaande contributies. Aftrekkingen kunnen kortingen, tegoeden, kortingsbonnen en dergelijke omvatten.

 • 09

  Details en wijzen van betaling

  Er moet een vermelding worden gegeven van de verschillende manieren waarop de klant kan betalen. Het kan details bevatten over de naam waarin de cheque moet worden getekend, of de PayPal-ID waarnaar het bedrag moet worden overgemaakt, of bankgegevens. In de meeste B2C e-commerce wordt de factuur feitelijk gegenereerd nadat de betaling is ontvangen. In dat geval moeten de details van de ontvangen betalingen worden vermeld.

 • 10

  Voorwaarden

  Algemene voorwaarden met betrekking tot de verkoop moeten worden vermeld. Wanneer bedrijven voorgedrukte factuurformulieren gebruiken, hebben deze algemene voorwaarden de neiging om vooraf op het briefpapier zelf te worden afgedrukt. Algemene voorwaarden bevatten details over teruggaven, retouren, reparaties, garanties en garanties. Ook, omdat we het hebben over e-commerce, kan het zinvol zijn om hier uw privacybeleid op te nemen.


 • Video Van De Auteur:

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - 5 Redenen waarom een ​​inkomenseigendom een ​​grote investering is

  ✔ - Hoe u uw recht op de borg kunt beschermen

  ✔ - Concentreer u op deze 8 doelen om betere fondsenwervende vragen te stellen


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!