Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Wat te weten over PayPal Money Holding Practices


Op een gegeven moment merken veel eBay-verkopers dat PayPal een 'inhouding' op een itembetaling van een koper plaatst. Plots zie je dat je geen toegang hebt tot je geld, ondanks een succesvolle verkoop. Waarom doen eBay en PayPal dit?

In januari 2012 veranderde eBay zijn beleid inzake ruimen, om 'de kwaliteit van de veilingervaring te verbeteren', volgens een artikel in The New York Times. Het is geen perfect systeem en er zijn enkele manieren om te voorkomen dat uw geld wordt vastgehouden. Voordat u frustratie volledig laat overspoeld worden, zijn er enkele basisgegevens die u moet weten over PayPal-betalingsruimten.

De basis Over Paypal Payment Holds

Betalingsmogelijkheden kunnen zelfs plaatsvinden bij verkopers met een perfecte feedback en leveringsrecord en een eBay-lidmaatschap dat dateert van jaren of zelfs meer dan een decennium. Een betalingsstop betekent niet dat eBay op het punt staat je te schorsen of dat je op een of andere 'zwarte lijst' staat.

En ze zijn niet onbepaald. De betaling duurt niet langer dan 21 dagen en kan in sommige gevallen korter zijn dan deze-inhouden kunnen worden opgeheven terwijl de status van het item wordt bijgewerkt (wanneer het wordt gemarkeerd als verzonden en een trackingnummer wordt verstrekt, bijvoorbeeld of wanneer het trackingnummer de levering rapporteert of wanneer de koper feedback voor u achterlaat).

Het heeft geen invloed op de reputatie van je verkoper. Het feit dat een betaling is gehouden, is niet gerelateerd aan uw koper. De bewaarplicht is alleen bekend bij uzelf en bij PayPal.

Dus als het niet over jou gaat en het is maar tijdelijk, waarom is het dan gebeurd? Wat doet PayPal?

Algemene redenen voor wachtstanden

Over het algemeen is het niet mogelijk om alle redenen voor een blokkering te kennen en het is waarschijnlijk dat de beslissing niet volledig door de mens is genomen. Wanneer een pand wordt geplaatst, houden eBay en PayPal zich in feite bezig met een soort van risicobeheer aan hun kant; ze willen ervoor zorgen dat geld direct beschikbaar is in het geval dat een terugbetaling moet worden uitgevoerd en ze willen de transactie de tijd geven om uit te spelen voordat het geld aan u wordt vrijgegeven.

Hier zijn enkele redenen waarom een ​​inhouding kan worden geplaatst:

 1. Het is een riskant type item
  De meeste verkopers weten dat bepaalde categorieën op eBay in het bijzonder onderhevig zijn aan fraude en slecht verkoperengedrag. Klassieke voorbeelden zijn gebieden als warme consumentenelektronica en -telefoons, tickets en cadeaubonnen en categorieën waarin vervalsingen en vervalsingen gebruikelijk zijn. Veel meer inhoud wordt geplaatst voor items of categorieën die problemen aan het einde van eBay hebben gehad dan voor items of categorieën die relatief probleemloos zijn.
 2. Je doet iets uit karakter
  eBay houdt bij hoeveel je verkoopt, wat voor dingen je vaak verkoopt en hoe je transacties in het verleden zijn verlopen. Als u als verkoper plotseling begint te verkopen op manieren die anders zijn dan uw eerdere activiteiten, zoals verkopen in een nieuwe en risicovolle categorie, kan PayPal een periode vasthouden om ervoor te zorgen dat u echt uzelf bent. Identiteitsdiefstal is een constant probleem voor online verkopers, en PayPal is geen uitzondering.

 1. Je bent relatief nieuw op eBay
  Als uw verkoopgeschiedenis enigszins beperkt is, bijvoorbeeld een paar items die tot nu toe zijn verkocht, en de aanbieding relatief hoog is in waarde of in een relatief risicovol productgebied, kan PayPal het pand als voorzorgsmaatregel hebben geplaatst totdat er bewijs is dat de de transactie is goed verlopen en (om het bot te zeggen) ze kunnen zeggen dat "je weet wat je doet", om zo te zeggen.
 2. Je besteedt anders
  Als u regelmatig uw PayPal-rekening gebruikt om betalingen uit te voeren, ongeacht of deze online zijn of met een PayPal-betaalpas, houdt het vasthouden mogelijk niet zozeer verband met uw verkoopactiviteit als wel met uw betalingsactiviteiten. Rode vlaggen kunnen uitgaven in een ander land of meer dan normale aankopen omvatten. Een belegging in deze gevallen heeft de potentie om u te beschermen in geval van frauduleuze activiteiten.

 1. Je recente geschiedenis is vlekkerig
  Als je ondanks je beste inspanningen onlangs problemen hebt gehad als verkoper die onder de aandacht van eBay is gebracht, kan PayPal beslag leggen op transactiefondsen tot het duidelijk is dat transacties met succes zijn voltooid.

Zelfs met deze kennis kan een greep soms los lijken van alles wat je maar kunt bedenken. Meestal geven verkopers er de voorkeur aan dat het helemaal niet gebeurt. Er zijn een paar stappen die u kunt nemen om ze te voorkomen.

Hoe u uw risico op vasthouding kunt verminderen

eBay houdt van snelle, gedocumenteerde verzending. Zowel eBay als kopers geven er de voorkeur aan dat je snel verzendt en dat je deze snelle verzending op Mijn eBay registreert, samen met een trackingnummer. En, zoals de meeste verkopers wel weten, vindt eBay het niet leuk om veel van klanten te horen. Het geeft over het algemeen aan dat er een probleem is. Probeer zo veel mogelijk met kopers te communiceren.

Feedback is belangrijk: negeer het niet

Neem de "dikke huid" mentaliteit over eBay verkopen niet over. eBay wil dat je erop let dat je negatieve feedback hebt ontvangen of dat je gedetailleerde verkopersbeoordelingen wegvallen, en houden is een van de meest effectieve methoden om ervoor te zorgen dat je om je geeft.

eBay en PayPal willen weten dat ze je op elk gewenst moment kunnen bereiken. Zorg er dus voor dat je contactgegevens ook up-to-date zijn.

Soms is er gewoon een hoog risico

Het maakt niet uit hoe eerlijk je bent als verkoper, het is een feit dat in sommige categorieën en rond sommige soorten items fraude en ontevreden klanten ernstige problemen zijn. Als je items van deze soort of in deze categorieën verkoopt, is het het beste om je te realiseren dat eBay en PayPal hun bottom-line gaan beschermen (omdat ze in veel gevallen moeten betalen voor kopersbeschermingsaanspraken) en accepteer het.

Hoe om te gaan met een Hold

De eerste reactie van veel verkopers op hun eerste betalingsstop is om onmiddellijk contact op te nemen met eBay of PayPal en hen een oorverdovend bericht te sturen. Meestal werkt dit gewoon niet. eBay en PayPal zijn in de meeste gevallen beroemd niet bereid om mee te doen, hoe goed je ook pleit voor je zaak of de omstandigheden uitlegt. Het kan gebeuren, dus het is de moeite waard, maar zorg ervoor dat je documentatie hebt en je zaak is een echt flagrant voorbeeld van een blokkade die verkeerd is toegepast.

Houd er rekening mee dat verlengde ruimingen of zeer grote bewaarplichten die een omvangrijk bedrijf in gevaar kunnen brengen, u in legale actieterreinen kunnen brengen - maar als dat echt is waar u zich bevindt, moet uw contact niet met de klantenservice afdelingen van eBay of PayPal zijn. een advocaat.

Het korte antwoord is dus dat in de meeste gevallen een betalingsstop een noodzakelijk periodiek kwaad is bij het verkopen van eBay. Als het een regelmatig voorval wordt en je vermogen om zaken te doen op eBay beïnvloedt, is het misschien tijd om na te denken over een aantal eBay-alternatieven als online verkoper.

Artikel Inhoudsopgave Ga naar sectie

Uitbreiden

 • De basis Over Paypal Payment Holds

 • Algemene redenen voor wachtstanden

 • Hoe u uw risico op vasthouding kunt verminderen

 • Feedback is belangrijk: negeer het niet

 • Soms is er gewoon een hoog risico

 • Hoe om te gaan met een Hold


Video Van De Auteur: Why I No Longer Use PayPal · Selling AND Buying

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Leuke quotes over Valentijnsdag winkelen

✔ - Hoe de beste badkuip te kiezen: glasvezel versus gietijzer

✔ - Wetten voor borgsommen in Texas


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!