Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Waarop moet worden gelet in een goed privacybeleid


Het invoeren van sweepstakes is een give-and-take tussen de deelnemers en de bedrijven die de weggeefacties sponsoren. In ruil voor een kans om te winnen, dien je je persoonlijke informatie in bij een bedrijf en moet je erop vertrouwen dat ze het respectvol zullen behandelen. Zo niet, dan zou je overspoeld kunnen raken met ongewenste telefoontjes, zou je inbox vol kunnen zitten met spam-e-mails en zou je mailbox kunnen kreunen onder het gewicht van ongewenste e-mail.

Niemand wil hiermee omgaan.

Dus hoe kunt u vertellen hoe een bedrijf uw persoonlijke gegevens zal behandelen voordat u het overhandigt?

Een goede eerste stap is om het privacybeleid van elke weggevertje te lezen voordat je naar binnen gaat. Als u niet vertrouwd bent met de manier waarop uw informatie wordt behandeld, mag u niet deelnemen, ongeacht hoe verleidelijk de prijs is. Een goed privacybeleid zal beschrijven hoe uw informatie zal worden gebruikt en zal duidelijk maken dat het bedrijf dat het verzamelt uw contactgegevens niet op een roofzuchtige manier zal gebruiken.

Het is teleurstellend om een ​​geweldig klinkende prijs te laten schieten vanwege een zwak of ontbrekend privacybeleid, maar het is de moeite waard om je privacy te beschermen. En er zijn altijd andere sweepstakes om binnen te komen.

Wat is een privacybeleid eigenlijk?

Een privacybeleid is een juridisch contract tussen u en een bedrijf dat beschrijft hoe het bedrijf alle persoonlijke informatie die zij op hun website verzamelen, zal gebruiken. Een privacybeleid beschermt u niet noodzakelijkerwijs tegen het ontvangen van e-mails, brieven of telefoontjes, maar het biedt wel transparantie om u te laten weten wat het bedrijf van plan is met uw persoonlijke gegevens.

Omdat een privacybeleid een juridisch bindende overeenkomst is, is het mogelijk om een ​​bedrijf te dagvaarden wegens schending van de privacyovereenkomst. Zelfs als je nooit van plan bent om een ​​rechtszaak aan te spannen, houdt een optie om dit te doen bedrijven verantwoordelijk, waardoor het minder waarschijnlijk is dat ze je vertrouwen zullen schenden.

Wat maakt een privacybeleid goed?

Natuurlijk is het van vitaal belang dat elke weggeefactie die u wilt invoeren, een privacybeleid heeft om mee te beginnen.

Sommige sites doen dat niet, en dan moet je gewoon vertrouwen hebben dat het bedrijf je gegevens respectvol zal behandelen. In de meeste gevallen is het het beste om het veilig te spelen en geen weggeefacties over te slaan die geen privacybeleid bevatten.

Maar alleen omdat er een privacybeleid bestaat, wil nog niet zeggen dat het een goed beleid is. Je moet ze doorlezen om te weten te komen of ze je informatie echt vertrouwelijk houden. Het meeste privacybeleid is niet leuk om te lezen, en wanneer je geconfronteerd wordt met een groot aantal legalese, kom je misschien in de verleiding om het over te slaan. Maar door elk privacybeleid te lezen, kunt u een weloverwogen beslissing nemen over het al dan niet vertrouwen in een bedrijf met uw persoonlijke gegevens. Het hebben van een privacybeleid zal u niet helpen als het bedrijf zegt dat het uw persoonlijke informatie zal verkopen aan de hoogste bieder! En sommigen van hen doen het echt.

Hier zijn enkele vragen die moeten worden beantwoord in een goed privacybeleid:

Welke informatie wordt er verzameld? Zal het bedrijf gegevens over u verzamelen anders dan wat u indient via deelnameformulieren? Is er aanvullende informatie die aan uw identiteit is gekoppeld, of zoekt het bedrijf naar verzamelde gegevens (houden ze bijvoorbeeld bij waar u vandaan komt of welke sites gebruiken bezoekers in het algemeen om ze te vinden)?

Hoe wordt die informatie gebruikt? Wordt de informatie alleen verzameld om contact op te nemen met winnaars van sweepstakes, of wordt u toegevoegd aan marketinglijsten?

Hoe wordt uw informatie opgeslagen? En voor hoe lang? Worden uw persoonlijke gegevens verwijderd nadat de weggeefactie is beëindigd of blijft de sponsor deze voor onbepaalde tijd in het bestand bewaren?

Welke beveiligingsmaatregelen beschermen uw informatie? Zelfs als het bedrijf dat een weggeefactie host, volledig betrouwbaar is, kunt u risico lopen als ze worden gehackt. Zorg ervoor dat ze over beveiligingsmaatregelen beschikken om uw informatie veilig te houden.

Wordt uw informatie gedeeld met andere bedrijven? Sommige privacyregels bepalen dat uw persoonlijke informatie alleen binnenshuis wordt gebruikt. Anderen zeggen dat ze informatie zullen delen met bedrijven die zijn gecontracteerd om dingen te doen zoals winnaars tekenen of servers onderhouden.

In ander privacybeleid wordt vermeld dat zij uw gegevens zullen delen met weggeverpartners of deze willen verkopen om aan marketinglijsten te worden toegevoegd. Hoe minder gedeeld, hoe veiliger uw informatie is.

Hoe kunt u contact opnemen met het bedrijf? Als u een probleem heeft of uzelf uit de database van het bedrijf wilt verwijderen, is het belangrijk om contact met hen op te nemen.

Als een website geen privacybeleid biedt, als u de voorwaarden zoals vermeld niet leuk vindt of als het beleid dun lijkt te zijn voor details of anderszins onbetrouwbaar, is het een goed idee om naar een andere site te gaan.

Privacybeleid en Facebook Sweepstakes

Merk op dat Facebook-sweepstakes onder het privacybeleid vallen van het bedrijf dat de give-away uitvoert, niet onder het privacybeleid van Facebook. De informatie die u invoert op deelnameformulieren gaat niet naar Facebook, maar naar de sponsor van de sweepstakes. Zorg ervoor dat u het privacybeleid controleert van elk individueel bedrijf wiens sweepstakes u invoert, ongeacht het platform waarop de weggeefactie wordt gehost.

Andere tekenen van betrouwbaarheid

Een goed privacybeleid is een belangrijk teken dat sweepstakes veilig zijn om binnen te komen. Er zijn echter ook andere problemen waarmee u bekend moet zijn. Voordat u inschrijfformulieren invult, moet u eerst weten hoeveel informatie redelijk is om uit te geven.

Je moet ook controleren of de sponsor van sweepstakes legitiem lijkt. En natuurlijk, voordat u iets invoert, zou u de waarschuwingssignalen van zwendel oplichting moeten kennen.

Door een paar voorzorgsmaatregelen te nemen, kunt u ervoor zorgen dat u spam, identiteitsdiefstal en andere nadelen van het delen van uw persoonlijke gegevens vermijdt.


Video Van De Auteur: Debbie woont op woonerf Bleuet in Wondelgem

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Powerade - Power Your School Video / Essay Contest (Verlopen)

✔ - Hoe Powerball werkt: wat u moet weten om te winnen

✔ - Hoe maak je prijswinnende foto's en win fotografiewedstrijden


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!