Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Wat een virtuele assistent is en wat doet


Een virtuele assistent (VA) is een persoon die vanaf een externe locatie ondersteuningsservices levert aan andere bedrijven. De term stamt uit de jaren negentig omdat het vermogen om virtueel te werken vanwege technologische verbeteringen, zoals snel internet, het delen van documenten en andere ontwikkelingen, het werken op afstand mogelijk heeft gemaakt.

Virtuele assistenten zijn vooral in trek bij ondernemers en online bedrijven die hulp nodig hebben, maar geen personeel op hun locatie willen hebben. Veel kleine en middelgrote bedrijven gebruiken echter virtuele ondersteuning, vooral voor specifieke taken zoals beheer van sociale media.

Wat een virtuele assistent doet

Theoretisch kan een VA alles doen wat een ander ondersteunend personeel doet, behalve de koffie brengen. (Hoewel thuislevering-koffie wordt gemaakt, kan de VA dat ook!). Virtuele ondersteuningstaken zijn echter niet beperkt tot administratief werk. Veel VA's bieden marketing, webdesign en andere diensten.

Sommige virtuele assistenten zijn gespecialiseerd in een specifieke vaardigheden. Een marketing- of PR-virtuele assistent bijvoorbeeld, doet alleen marketing of PR-werk. Andere virtuele assistenten vervullen verschillende taken, maar binnen een specifieke branche. Een virtuele vastgoedmedewerker doet bijvoorbeeld veel taken, maar alleen voor klanten van Realtor.

De meeste virtuele assistenten hebben hun eigen, op thuis gebaseerde, virtuele assistent-bedrijf. Hierdoor kunnen ze meer verdienen (meestal $ 25 per uur of meer, afhankelijk van de aangeboden taken) en hebben ze meer controle over de taken die ze uitvoeren. Veel kleine bedrijven huren echter virtuele assistenten in een arbeids- of contractpositie in. Deze VA's verdienen gewoonlijk $ 10 tot $ 15 per uur, afhankelijk van de vereiste vaardigheden. Ten slotte gebruiken veel VA's freelance sites of microwork-sites om snelle, in de tijd beperkte projecten te vinden. Deze betalen meestal niet goed, maar ze kunnen een begin maken met een nieuwe VA.

Hoe een VA inhuren

Hoewel virtuele ondersteuning een geweldig idee is voor thuiswerk, is het van cruciaal belang voor virtuele ondernemers om het inkomen te maximaliseren en groei mogelijk te maken. Als eigenaar van een thuisbedrijf komt er een tijd waarin het onmogelijk is om alles te doen, op zijn minst goed genoeg om efficiënt en effectief te zijn. Het inhuren van een virtuele assistent maakt je tijd vrij, zodat je je kunt concentreren op het werk dat geld gaat verdienen. Bovendien zijn veel virtuele assistenten bij sommige taken beter dan jij. Het is altijd sneller en goedkoper op de lange termijn om taken uit te besteden waar je niet goed in bent.

De eerste stap bij het inhuren van een virtuele assistent is om een ​​lijst te maken van de taken die u wilt uitbesteden. Maak een volledige lijst en geef prioriteit aan de activiteiten die u als eerste wilt delegeren. Als het beheren van e-mail bijvoorbeeld tijdrovend en vervelend is, zet dat dan bovenaan uw lijst. Of misschien nemen technische problemen te veel tijd in beslag, u kunt het websitebeheer uitbesteden.

De volgende stap is bepalen wie te huren. Er zijn veel manieren om een ​​virtuele assistent in te huren. U kunt een VA-service gebruiken die de VA in dienst neemt en traint en vervolgens een VA toewijst op basis van de services die u nodig hebt. Je kunt via een freelance-service zoals Upwork (voorheen Elance en ODesk). De laatste optie is om uw netwerk in te schakelen voor een verwijzing. Terwijl u een advertentie kunt plaatsen op zoek naar een virtuele assistent, kunt u een advertentie vinden die al is doorgenomen en u tijd en hoofdpijn besparen.

Hoe een Virtual Assistant Business te starten

Een paar grote voordelen van het starten van een virtuele assistent-bedrijf is dat het snel, betaalbaar en gemakkelijk te doen is. Er is een grote behoefte aan hulp en als je al over de vaardigheden en uitrusting beschikt om aan de slag te gaan, kun je je eerste klant vinden en snel op weg zijn.

De eerste stap is om te bepalen welk type service u wilt aanbieden en voor wie twee. Ben je gespecialiseerd in een specifieke taak zoals grafisch ontwerp of boekhouden? Ga je focussen op een nichemarkt, zoals online ondernemers of makelaars? Zodra u weet wat u aanbiedt, wilt u uw prijs instellen voor services, die per uur kunnen zijn of u kunt pakketten verkopen die zijn ontworpen om klanten voor de lange termijn te werven.

U wilt bij uw stad of gemeente informeren over een bedrijfslicentie, maar als u volledig bent toegerust om virtuele ondersteuningsservices te bieden, zou dat uw enige opstartkosten kunnen zijn. Zodra u klaar bent, kunt u beginnen met het vinden van klanten door online contact met uw netwerk op te nemen om hen over uw service te informeren. Overweeg een LinkedIn-pagina en / of een website te maken om het mensen gemakkelijk te maken meer over je te weten te komen. Andere bronnen van virtueel assistent werk zijn op telewerken en freelance boards.


Video Van De Auteur: Wat doe je precies als virtueel assistent?

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Zakelijk partnerschap in Canada - definitie en soorten

✔ - Leer hoe je Instagram-advertenties kunt doen met deze stappen

✔ - Uitgangspunten voor effectieve bedrijfsplanning


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!