Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Wat u moet weten over "groene" huizen

Betekent groen LEED? Een bepaalde kleur? Lees verder om erachter te komen.


Is een huis groen omdat je het die kleur schildert? Of vanwege de manier waarop het de omgeving helpt of respecteert? Tegenwoordig verwijst een 'groen' huis vaker wel dan niet naar een gebouw dat ecologisch vriendelijk is. Het levert een positieve bijdrage aan het milieu; of heeft in ieder geval slechts een minimale negatieve impact. Er is geen standaard over wat een huis groener maakt. Als algemeen principe is het echter gemakkelijker voor een huis om echt 'groen' te zijn als het op die manier is ontworpen wanneer het wordt gebouwd.

Helpen van de planeet en het genereren van dollars

Behoud van de planeet is al een belangrijke reden om groen te worden. Maar er is meer om groen te worden dan om pure humanitaire redenen. Sterker nog, er zijn uitstekende financiële redenen die de trend van "groen wonen" sturen. Veel groene constructiemethoden kunnen bouwbedrijven geld besparen terwijl ze bouwen en geld van huizenkopers besparen wanneer ze verhuizen. De voordelen voor aannemers zijn recycling van bepaalde materialen en het minimaliseren van bouwafval. Een huis bouwen met hulpbronnen (materialen en arbeid) die lokaal beschikbaar zijn, beperkt ook de vervuiling van het transport tot een minimum.

Groene constructieoplossingen of uitrusting voor woningen kunnen duizenden liters water per jaar besparen en de stroom- en gasrekening met wel 30% verlagen.

Designing in the Greenness

De lijst met mogelijkheden om groen te gaan en geld te besparen is uitgebreid. Met bouwbeheersoftware kunt u belangrijke items bijhouden, zoals:

 • Het vinden van een huis binnen eenvoudig bereik van het openbaar vervoer om emissies van privévoertuigen te helpen beperken.
 • Het huis isoleren om het warmer te houden in de winter en koeler in de zomer. Dit helpt de kosten voor verwarming en airconditioning voor huiseigenaren te verlagen. Het plaatsen van schaduwbomen op strategische posities is een verdere natuurlijke oplossing om beter te leven tegen lagere kosten.
 • Ecologisch vriendelijke materialen gebruiken die schadelijke chemicaliën vermijden. De veiligheid van de bouw is verbeterd voor de werknemers en de kwaliteit van de binnenlucht neemt toe voor diegenen die dan thuis wonen.

 • Energie-efficiëntie door het leveren van huishoudelijke apparaten zoals koelkasten met een laag stroomverbruik, maar ook door een betere plaatsing van ramen om meer natuurlijk licht naar binnen te laten komen.
 • Water efficiëntie ook met sanitaire installaties en apparaten zoals wasmachines die minder water gebruiken en door betere irrigatie van het land en opvang van regenwater.
 • Energie productie door middel van hernieuwbare energiebronnen, zoals zonnepanelen om water te verwarmen en elektriciteit op te wekken. Huiseigenaren die hun eigen stroom produceren, kunnen in bepaalde gevallen overtollige elektriciteit verkopen aan energiebedrijven. Het huis wordt een winstcentrum in plaats van een kostenplaats!

Dankzij deze verschillende voordelen kunnen groene huizen dan ook hogere inkoop- en wederverkoopprijzen hanteren.

Wie zegt dat een huis groen is?

Erkende organisaties bestaan ​​om te helpen projecten te begeleiden en te certificeren dat woningen milieuvriendelijk zijn. Als een aannemer omvatten uw opties:

 • LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) certificering van de Amerikaanse Green Building Council, die nu ook internationaal wordt toegepast.
 • Model Green Home Building Guidelines van de National Association of Home Builders
 • Energiester classificaties voor apparaten, maar ook voor bouwcomponenten zoals ramen. Van oorsprong Amerikaans, het Energy Star-systeem is nu ook goedgekeurd door zowel Europa als Australië, Canada, Japan, Nieuw-Zeeland en Taiwan.
 • Air Plus ratings voor de kwaliteit van de binnenlucht. Ratings worden gedefinieerd door de EPA (US Environmental Protection Agency) voor vochtregulering en ventilatie, en vermindering van schimmelvorming en blootstelling aan chemicaliën, verbrandingsgassen en andere verontreinigende stoffen.

 • WaterSense ratings (ook van de EPA) helpen ontwerpers om producten met een hoog waterrendement deel uit te maken van het project, en begeleiden de keuze van huizenkopers.


Video Van De Auteur: Wat Te Doen Bij Zwarte & Groene schimmel!

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Wat zijn Vendor Co-op-fondsen?

✔ - Burger King Franchise Review - Informatie en kosten

✔ - Tekenen dat een toekomstige huurder een probleem zou kunnen zijn


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!