Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Wanneer laadt u de GST / HST op?

Is uw bedrijf vrijgesteld?


Kortom, als u goederen en diensten in Canada verkoopt, moet u klanten de goederen- en dienstenbelasting (GST) of de geharmoniseerde btw (HST) aanrekenen, tenzij uw bedrijf als uitzondering kwalificeert (zie hieronder).

De GST is een federale belasting, momenteel 5% en wordt in alle provincies en territoria in Canada aangerekend op zowel producten als services, hetzij op zichzelf, hetzij opgenomen als onderdeel van de HST.

Wat laadt u op?

In de provincies Ontario, Nova Scotia, New Brunswick, PEI en Newfoundland en Labrador moet u HST aanrekenen omdat deze provincies de GST hebben gecombineerd met hun provinciale belasting om een ​​geharmoniseerde btw te creëren.

Andere provincies, zoals BC, Saskatchewan, Quebec en Manitoba, hebben hun provinciale belasting op verkoop (PST / QST / RST) gescheiden gehouden van het federale GST-belastingstelsel, dus in die provincies moet uw bedrijf beide GST in rekening brengen, innen en afdragen en PST / RST / QST (en vul twee sets formulieren in om dit te doen).

Nog andere provincies en territoria, zoals Alberta, Northwest Territories, Nunavut en Yukon, hebben geen provinciale belasting bij verkoop; in die provincies hoeft uw bedrijf alleen GST in rekening te brengen, te innen en over te maken.

ProvincieHSTGSTPST / RST / QST
British Columbia5%7% provinciale omzetbelasting (PST)
Alberta5%
Saskatchewan5%6% provinciale omzetbelasting (PST)
Manitoba5%8% retail omzetbelasting (RST)
Ontario13%
Quebec5%9,975% Quebec omzetbelasting (QST)
New Brunswick15%
Nova Scotia15%
Prince Edward eiland15%
Newfoundland en Labrador15%
Noordwestelijke gebieden5%
Yukon5%
Nunavit5%

Sommige bedrijven hoeven de GST / HST niet op te laden

Als uw Canadese bedrijf in een van de uitzonderingen past, hoeft u GST / HST niet in rekening te brengen, te innen en over te maken.

De twee mogelijke uitzonderingen zijn:

  1. verkoop van goederen of diensten die zijn geclassificeerd als GST met een nultarief of vrijgesteld
  2. een kleine leverancier zijn

1) Als u goederen of services verkoopt met een nultarief (zoals export, medische apparatuur of basisproducten) of goederen of services die zijn vrijgesteld (zoals muzieklessen of kinderopvang), hoeft u GST niet in rekening te brengen / HST.

2) De classificatie van een kleine leverancier hangt af van hoeveel geld uw bedrijf in een jaar verdient. Uw bedrijf kwalificeert zich als een kleine leverancier als "uw totale belastbare inkomsten vóór kosten van al uw bedrijven $ 30.000 of minder zijn in de laatste vier opeenvolgende kalenderkwartalen en in een enkel kalenderkwartaal" (Canada Revenue Agency).

Als uitzondering nr. 1 niet van toepassing is en u meer dan $ 30.000 verdient, moet u zich registreren en GST / HST in rekening brengen.

Merk op dat er ook uitzonderingen zijn op de uitzonderingen. Taxi- en limousine-exploitanten en niet-ingezeten artiesten moeten bijvoorbeeld GST / HST aanrekenen, ook al zijn dit kleine leveranciers.

Misschien wilt u zich registreren voor de GST / HST, ook als dat niet nodig is vanwege potentiële belastingvoordelen.

registratie

Voordat u de GST / HST kunt in rekening brengen, moet u zich registreren om het te verzamelen en over te maken via de Canada Revenue Agency (CRA). Ze maken registratie eenvoudig voor Canadese bedrijven; u kunt zich telefonisch registreren (bel naar het Canada Revenue Agency op 1-800-959-5525), online, per post of zelfs persoonlijk bij een belastingkantoor.

(Merk op dat als uw bedrijf in Quebec is, u in plaats daarvan contact moet opnemen met Revenu Quebec op 1-800-567-4692 als zij zich bezighouden met GST / HST in die provincie in plaats van de federale overheid.)

Als uw kleine bedrijf begint als een kleine leverancier en u meer dan de kleine leverancierslimiet ($ 30.000) maakt, wilt u zich meteen voor GST / HST registreren. in de ogen van de Canada Revenue Agency bent u nu een GST-registrant en kunt u:

  1. moet GST / HST verzamelen over het aanbod waardoor uw inkomsten hoger zijn dan $ 30.000;
  2. moet je registreren binnen 29 dagen vanaf de dag dat je het aanbod hebt gedaan waardoor je inkomsten meer dan $ 30.000 zijn geworden.

Het is het eerste punt dat vaak kleine bedrijven oproept die zich niet realiseren dat ze de limiet hebben overschreden tot enige tijd later wanneer ze de boeken aan het doen zijn en ontdekken dat ze de GST / HST niet hebben aangerekend wanneer ze zouden moeten hebben. Als uw kleine bedrijf is geclassificeerd als een kleine leverancier, wilt u uw inkomsten zorgvuldig bekijken.

Wanneer u zich registreert om GST / HST te verzamelen, krijgt uw bedrijf een bedrijfsnummer toegewezen; dit is het nummer dat u en de Canada Revenue Agency zullen gebruiken om uw bedrijf te identificeren.

(U zult het gebruiken op al uw facturen, in uw boekhoudsysteem en in al uw belastinggerelateerde correspondentie met de CRA.)

Veel Gestelde Vragen:
Common GST Questions Index

Extra informatie:

Wat u moet weten over het opladen van HST in Ontario

Moet uw bedrijf zich registreren voor BC PST?

Hoe de provinciale omzetbelasting (RST) in Manitoba te berekenen

Hoe PST in Saskatchewan op te laden en te herstellen

8 Fiscale strategieën om uw inkomstenbelasting te verlagen


Video Van De Auteur: AIB: Alia Bhatt - Genius of the Year

Gerelateerde Artikelen:

✔ - 34 Krachtige manieren voor ondernemers om creatiever te zijn

✔ - Wat is een call-to-action en hoe maak ik er een?

✔ - Eenvoudige stap-voor-stap handleiding voor het bouwen van een WordPress-website


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!