Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Welke uren moeten werkgevers tellen als werktijd?


Welke uren moet u meetellen als werktijd voor werknemers? Op het eerste gezicht lijkt dit een domme vraag, maar dat is het niet. In dit artikel zullen we kijken naar tijden wanneer u een werknemer moet betalen om te werken.

Waarom het belangrijk is om te weten wat als werktijd wordt beschouwd

De belangrijkste reden voor het nauwkeurig berekenen van de werktijd is voor de betaling van overuren. Als een niet-vrijgestelde werknemer meer dan 40 uur in een werkweek werkt, moet hij of zij overuren krijgen tegen een tarief van 1 1/2 keer, volgens de voorschriften van de federale arbeidswetgeving. Dit omvat alle niet-vrijgestelde werknemers en alle lagerbetaalde, vrijgestelde werknemers die recht hebben op overwerk.

Wat is "leed of toegestaan ​​om te werken?"

De centrale vraag, volgens het ministerie van Arbeid, is of de werknemer is "geleden of toegestaan ​​om te werken."Hier is wat de DOL bedoelt met deze term:

Lijden of toelaten om te werken betekent dat als een werkgever vereist of toestaat dat werknemers werken, de tijd die wordt besteed over het algemeen uren is. Dus, de tijd besteed aan het doen van werk dat niet door de werkgever wordt gevraagd, maar nog steeds is toegestaan, is over het algemeen gewerkte uren, omdat de werkgever weet of reden heeft om te geloven dat de werknemers blijven werken en de werkgever profiteert van het werk dat wordt gedaan.

Hier is een voorbeeld: een administratief medewerker is koud thuis, maar hij blijft werkmail controleren en reageren op e-mails. Als de baas de beheerder toestaat dit te doen, is het werktijd en moet dit worden meegeteld voor overwerk.

Het ministerie van Arbeid zegt dit nog sterker:

Het is de taak van het management om controle uit te oefenen en te zien dat werk niet wordt uitgevoerd als de werkgever niet wil dat het wordt uitgevoerd. Een werkgever kan niet achterover leunen en de voordelen van het werk van een werknemer accepteren zonder rekening te houden met de tijd die hij besteedt aan het aantal gewerkte uren.

Worden deze uren als werktijd geteld?

 • Als een verkoper van haar kantoor naar het kantoor van een klant reist, is dat dan werktijd?
 • Als een werknemer een werkgerelateerd telefoontje beantwoordt terwijl hij thuis is, is dat dan werktijd?
 • Als een medewerker achter zijn bureau mag eten, telefoontjes beantwoorden tijdens het eten, is dat dan werktijd?

Het antwoord in alle drie de gevallen is "Ja".

Meer informatie over wat telt als werktijd

Een werknemer wordt geacht te werken:

 • Tijdens het doen van herwerken (fouten corrigeren), zelfs als dit vrijwillig wordt gedaan.
 • Tijdens het wachten op het werk, of de werknemer nu wel of niet aan het werk moet. De DOL gebruikt de term 'verloofd om te wachten', dat wil zeggen, wachten.
 • Voor altijd op de werkplek, inclusief de werkplaats van de werkgever of een andere aangewezen plaats.
 • Als de werknemer op oproep moet zijn op de werkplek van de werkgever, maar niet thuis (tenzij er andere beperkingen worden opgelegd).
 • Tijdens korte pauzes, indien binnen de door de werkgever aangewezen lengte. Als een medewerker zonder toestemming een pauze verlengt, is dat geen werktijd.

Lezingen, vergaderingen en trainingsprogramma's

Aanwezigheid van werknemers bij zakelijke evenementen moet worden geteld als werktijd als:

 • Het is binnen normale kantooruren.
 • Het is niet vrijwillig.
 • Het is werkgerelateerd.

Als de tijd buiten werktijd ligt, is deze vrijwillig, is deze niet werkgerelateerd en wordt er geen ander werk tegelijkertijd uitgevoerd; deze vergaderingen worden niet als werktijd beschouwd.

Slaaptijd als werktijd

Een werknemer moet minder dan 24 uur werken, slaaptijd telt als werktijd. Als een werknemer meer dan 24 uur dienst heeft, kunnen werknemer en werkgever een bepaalde hoeveelheid slaap uitsluiten.

Reistijd als werktijd

Of reistijd geldt als werktijd, is afhankelijk van de omstandigheden. De tijd die men besteedt aan woon-werkverkeer is geen betaalde werktijd.

Lees meer informatie over wanneer u werknemers moet betalen voor reistijd.

Welke uren tellen niet als werktijd?

 • Als de werknemer op een aangewezen maaltijdonderbreking is, zolang de werknemer niet om het even wat wordt vereist of op een specifieke plaats tijdens de maaltijdtijd is.
 • Als de activiteit niet in het voordeel van de werkgever is (niet productief).
 • Als de activiteit volledig buiten werktijd is.
 • Als het werk niet direct verband houdt met de baan van de werknemer.

Hoe zit het met de werktijd en de betaalde werknemers?

De meeste werknemers in loondienst worden betaald op basis van een jaarsalaris. Het aantal uren dat ze werken heeft geen relatie met hun betalingen. Werknemers in loondienst werken om de klus te klaren, hoe lang het ook duurt. Met andere woorden, deze werknemers in loondienst worden beschouwd als "vrijgesteld" van overuren. Sommige weken kan een werknemer in loondienst 40 uur, een paar weken 32 uur, een paar weken 60 uur werken; het hangt allemaal af van wat nodig is om de klus te klaren.

Merk op dat ik zei: "de meeste" werknemers in loondienst krijgen geen overuren betaald. Maar sommige lagerbetaalde werknemers in loondienst (werknemers met een salaris gelijk aan of minder dan een minimum wekelijks salaris van $ 455 per week ($ 23.660 per jaar)) krijgen wel overwerk. Voor deze werknemers spelen de hierboven beschreven werktijdregels een rol. Je kunt ze geen comptime geven (vrije tijd in plaats van overuren) of bonussen / speciale betalingen. Lees meer over de regels voor vrijgesteld overloon voor werknemers.


Video Van De Auteur: Mag je baas zomaar je salaris verlagen? (3/5)

Gerelateerde Artikelen:

✔ - OASDI verklaard voor werkgevers en eigenaren van kleine ondernemingen

✔ - Wanneer is uw voertuig totaal verlies?

✔ - Glasrecycling - Feiten om te weten


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!