Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Wholesale Marketing: 6 manieren om uw doelmarkt te kennen

6 manieren om uw doelmarkt te lokaliseren


Wholesale-marketing kan ingewikkeld zijn. Marketeers werpen vaak grote woorden in het rond en vertellen je over productconceptie, waardepropositie of marktsegmenten en verdienmodellen, en het kan allemaal heel overweldigend zijn. Dus waar begin je?

Voordat u begint met het investeren van tijd en moeite in alle verschillende marketingstrategieën voor uw groothandel in producten, begint u met een eenvoudig concept - uw ideale doelmarkt kennen en begrijpen.

Wholesale Marketing 101: Ken uw ideale doelmarkt

Nichemarkten kunnen best goed werken voor sommige verkopers, maar wanneer er in grote groothandelsituaties wordt gehandeld, is het laatste wat iemand wil een sector kiezen met een kleine doelgroep.

De meeste mensen realiseren zich niet dat er verschillende factoren zijn waarmee rekening moet worden gehouden bij het identificeren van de perfecte doelgroep. Daarom zijn de zes belangrijkste factoren om te overwegen hieronder vermeld. Zodra u ze allemaal hebt doorlopen, moet u een veel duidelijker idee hebben van wie u precies zult bereiken, zodat u effectiever kunt zijn in uw verkoop- en marketinginspanningen.

 • 01

  De omvang van de totale markt

  Rijen met planken met vakken in moderne magazijn

  Je moet om te beginnen exact zijn in het definiëren van je markt. Gaat u volgens de definitie van uw brancheorganisatie? Het kan zijn dat de definitie te breed of te smal is. Als u bijvoorbeeld elektronisch leer speelgoed verkoopt, is uw markt dan de hele speelgoedindustrie, met name elektronisch speelgoed of producten voor zijwaarts onderwijs?

 • 02

  Wie is er geïnteresseerd in uw product?

  Wat is het marktsegment dat specifiek geïnteresseerd is in uw product binnen uw totale markt zoals u het hebt gedefinieerd? Gebruik makend van het voorbeeld van het vorige punt, van alle consumenten op de markt voor speelgoed voor elektronisch leren, hoeveel zullen waarschijnlijk uw product overwegen? Als 10% van de markt voor speelgoed voor elektronisch leren is samengesteld uit onderwijsinstellingen, zullen ze dan waarschijnlijk uw product overwegen of meer kans maken om het uit te geven ten gunste van een gevestigde lijn?

 • 03

  De omvang van de markt toegankelijk voor uw distributiekanalen

  Hoeveel van de markt kunt u bereiken via de door u gekozen distributiemethode? Als de meerderheid van de consumenten koopt in winkels, hoeveel van die markt zou u dan kunnen bereiken via direct mail? Als uw concurrentie voornamelijk een verkoopteam gebruikt, hoeveel van de markt zou u dan via telemarketing op de markt kunnen brengen?

 • 04

  Wie koopt de producten van uw concurrenten?

  Nadat u uw directe concurrenten hebt geïdentificeerd, peilt u naar de grootte van de marktsegmenten die ze bereiken. Is het rendabel genoeg om een ​​ander bedrijf te ondersteunen? Moet je je markt herdefiniëren om achter ze aan te gaan die ze over het hoofd hebben gezien?

 • 05

  Wie dient uw bedrijf?

  Hoeveel klanten of veel productie kan uw bedrijf op realistische wijze dienen? Als u slechts een paar honderd klanten in een markt van miljoenen consumenten kunt leveren, moet u dienovereenkomstig marketen. Het enige dat erger is dan te weinig vraag is te veel.

 • 06

  Wie kan je via advertenties bereiken?

  Met welke marketingmarkt, uw budget en uw personeel kunt u bereiken? Is het meer dan je kunt leveren, of is het onvoldoende om je break-even punt te bereiken? Hoe verhoudt de informatie zich tot uw huidige strategie?

  U ziet dat er een aantal overwegingen zijn wanneer u echt uw doelmarkt overweegt. De waarheid is dat het aantal wordt beïnvloed door de antwoorden op alle vragen die u hier stelt. Door deze zes factoren zorgvuldig te onderzoeken bij het identificeren van uw ideale doelmarkt, bent u echter veel beter voorbereid op succes.


 • Video Van De Auteur: Webinar: Starten met een webshop

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - Welke bedrijfsentiteitsstructuur is geschikt voor u?

  ✔ - Creatieve werken die u wel en niet kunt kopiëren

  ✔ - De standaard hypotheekclausule


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!