Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Waarom hebben Canadese sweepstakes vaardigheidstestvragen voor winnaars?


Wat zijn de Point of Skill-testvragen in Sweepstakes?

Waarom moeten Canadezen vragen over vaardigheidstoetsen beantwoorden als ze prijsvragen winnen? En waarom moeten de inwoners van de VS dat niet doen, zelfs niet als ze dezelfde wedstrijd winnen?

Als je meedoet aan sweepstakes voor Canadezen, vind je vaak een vreemde wiskundige vergelijking op het deelnameformulier of zie je een regel in de regels die iets zegt als: "Als een Canadese inwoner een prijs wint, moet die persoon ook correct antwoorden binnen een periode van 5 minuten een wiskundige vaardigheidstestvraag zonder het voordeel van eventuele rekeninstrumenten, voordat de prijs wordt toegekend. "

Waarom moeten Canadese bewoners vaardigheidstestvragen beantwoorden om weggaven te winnen of te winnen? Maken sweepstakes discriminatie tegen Canadezen?

Vaardigheidstestvragen zijn geen discriminatie - zij zijn de wet (in Canada)

Veel mensen vragen zich af of de vaardigheidstestvragen zijn ontworpen om te voorkomen dat Canadezen zo vaak winnen. Maar Canadese sweepstakes en Amerikaanse sweepstakes die ook open zijn voor Canadezen, hebben geen vaardigheidstestvragen omdat de sponsors niet willen dat Canadezen winnen, en ze hebben geen invloed op de winkansen van Canadezen. Vaardigheidstestvragen zijn er omdat ze vereist zijn volgens de wet op Canadese sweepstakes.

Als je mijn inleiding tot wedstrijden, loterijen en loterijen hebt gelezen, weet je dat loterijen drie belangrijke componenten hebben: de prijzen hebben waarde, de sponsor profiteert financieel van de sweepstakes en de winnaar wordt willekeurig gekozen. Om te voorkomen dat het een illegale private loterij wordt, moet ten minste één van de drie componenten worden verwijderd.

In de Verenigde Staten verwijdert de sponsor gewoonlijk het financiële voordeel, ook wel bekend als overweging, om te voorkomen dat hij als illegale loterij wordt geclassificeerd. Dat is de reden waarom de meeste sweepstakes in hun regels vermelden dat je niet hoeft te betalen om mee te doen en dat een aankoop je kansen om te winnen niet verandert.

Maar de Canadese wet op sweepstakes vereist, in tegenstelling tot de Amerikaanse wet, dat de derde component, 'winnaars worden gekozen door geluk', wordt verwijderd voor een weggevertje om legaal te zijn.

Een weggevertje kan geen puur geluk gebruiken om te bepalen wie er wint. Er moet minstens een bepaald vaardigheidselement bij betrokken zijn. Zie de Canadese Mededingingswet voor meer informatie.

Om het toevalselement te verwijderen, verkleinen sponsors het veld van potentiële winnaars door een vaardigheidstestvraag te vereisen om deel te nemen aan hun wedstrijden. Elke deelnemer heeft niet dezelfde kans om te winnen; alleen degenen die op zijn minst slagen voor de vaardigheidstest, komen in aanmerking om prijzen te winnen.

Natuurlijk is dit slechts een technische kwestie; de meeste mensen kunnen zonder problemen de vragen over het testen van vaardigheden doorgeven. De vaardigheidstestvragen moeten een beetje uitdagend zijn, maar ze zijn over het algemeen niet moeilijk.

Wat zijn de vereisten voor een vaardigheidstestvraag?

Hoewel je geen genie hoeft te zijn om een ​​vaardigheidstestvraag te beantwoorden, kan het ook geen goed idee zijn. Een eenvoudige wiskundetestvraag is het minimum dat vereist is om een ​​legale Canadese wedstrijd of sweepstakes te houden. Sommige Canadese sweepstakes gaan een stap verder en stellen een trivia-vraag of een andere vraag die een beetje moeilijker is.

De Canadese rechtbanken zijn overeengekomen dat een vierdelige wiskundige test zoals "155 plus 33 minus vier gedeeld door 2" voldoende is om te kwalificeren als een vaardigheidstestvraag, zolang de winnaars geen rekenmachine of andere hulp mogen gebruiken om beantwoord de vraag.

Maar veel wedstrijden gebruiken nog eenvoudigere drie- of tweedelige tests voor hun vaardigheidstestvragen.

Een andere optie is om een ​​echte wedstrijd te houden, waarbij de deelnemers worden beoordeeld op basis van hun vaardigheden. Natuurlijk hoeven winnaars van op vaardigheden gebaseerde wedstrijden ook geen vaardigheidstestvragen te beantwoorden.

Controverse over vaardigheidstestvragen

Hoewel ze zijn ontworpen om consumenten te beschermen, heeft het gebruik van vaardigheidstestvragen voor Canadese weggeefacties bij gelegenheid aanleiding gegeven tot controverses. Velen vinden ze oneerlijk.

In 2008 weigerde Tim Horton in eerste instantie om een ​​prijs toe te kennen aan een winnaar van een iPad voor slechthorenden, volgens dit Canoe.com-artikel. De winnaar, geprofileerd in dat stuk, Sandra Poitras, ontving uiteindelijk haar prijs maar zei: "Ik denk dat (vragen over vaardigheidstest zijn verkeerd) ik heb geen gelijkspel ingeleverd, ik heb het gewonnen." Is het eerlijk dat mensen met een verstandelijke handicap of dyscalculie geen prijzen kunnen winnen?

Wie beschermt dat?

Aan de andere kant is er een reden om aan te nemen dat de vaardigheidstestvragen te gemakkelijk zijn. "Je hoeft geen enkele vorm van aanleg te hebben," zei Michael Katz, de CEO van Education411.com, volgens een artikel van Wired.com. "Het is gewoon een manier om of weg te werken binnen de wetten."

Hoe de Skill Testing-vragen van invloed zijn op Sweepstakes Jargon

Deze eigenaardigheid van de wet op Canadese sweepstakes beïnvloedt niet alleen de winnaars, maar ook het jargon van de Canadese giveaway-community.

Omdat de vaardigheidstestkwestie theoretisch willekeurige winnaars elimineert, hebben Canadezen technisch gezien geen sweepstakes. Ze noemen zowel gekeurde wedstrijden als wat Amerikanen sweepstakes 'wedstrijden' zouden noemen.

Terwijl Amerikanen sweepstakes-fans 'vegers' noemen, noemen Canadezen ze meestal 'contestors'. Alleen wedstrijden bestaan ​​echt in Canada.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Effy-sieraden - $ 20.000 Sweepstakes

✔ - Spring Mobile - Holiday Sweepstakes (Verlopen)

✔ - Babybel - One Magical Mission Instant Win Game en Sweepstakes (Verlopen)


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!