Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Winteronderhoudstips voor uw bouwmachines


Als u in de winter voldoende bouwwerkzaamheden heeft, overweeg dan deze tips om uw bedrijf soepel te laten verlopen. Tijdens de koudere maanden zijn er meerdere dingen die je moet doen om je gereedschappen en apparatuur te onderhouden en we hebben een lijst met dingen die je moet weten als je niet veel tijd wilt besteden aan het opwarmen uw apparatuur en olieleidingen.

Onderhoud wintertips voor zware apparatuur: Olie en koelvloeistof

Zorg ervoor dat de olie die wordt gebruikt in uw apparatuur overeenkomt met de buitentemperatuur. De viscositeit van de motorolie moet worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat u de juiste gebruikt. In plaats van te wachten op extra tijd voor de olie om te stromen nadat de apparatuur is ingeschakeld, moet u een motor met lage viscositeit / hydraulische olie gebruiken zodat deze sneller kan stromen. Zorg ervoor dat u uw olie voor en na het winterseizoen ververst.

Wat koelvloeistoffen betreft, is het hebben van de juiste mix van vitaal belang om uw motor draaiende te houden en uw apparatuur gereed te houden. In het ideale geval zorgt een 50/50 verhouding van koelvloeistof en water ervoor dat uw motor blijft draaien, maar in zeer koude klimaten wilt u misschien een verhouding van 70 tot 30 koelmiddel tot water gebruiken om te voorkomen dat water bevriest. Zorg ervoor dat veel koelvloeistof de waterpomp harder laat werken en te veel water kan bevriezen, waardoor extra spanning en problemen in uw motor ontstaan. Controleer voordat het winterseizoen begint of de radiator tot de dop is gevuld en controleer de dop op juiste druk.

Hoe zit het met de batterij van uw zwaar materieel?

Controleer vóór het winterseizoen en zelfs gedurende de koudste maanden of de elektrolyt van de batterij tot het aangegeven niveau is gevuld. Het is een goed idee om de dynamo te controleren en de stroom van de accu te testen. Uw batterijterminals moeten vuil en roestvrij zijn, anders loopt de batterij langzaam leeg en eerder dan later heeft u een lege batterij. Wanneer de apparatuur is opgeslagen en er zijn geen plannen om het voor een bepaalde tijd te gebruiken, verwijder dan de batterijen en bewaar ze in een gebouw of magazijn.

Als de batterij gedurende langere tijd niet wordt gebruikt, moet u de aangesloten batterij onderhouden om te voorkomen dat deze volledig leeg raakt.

Brandstof en bandenbescherming tijdens de winter

Brandstof en de juiste bandenspanning zijn twee belangrijke componenten die tijdens en voor het winterseizoen moeten worden gecontroleerd. Banden moeten worden gecontroleerd op de juiste bandenspanning en op slijtage van de band letten. Lage temperaturen verminderen de bandenspanning, dus als u de optie hebt, overweeg dan om op rails gemonteerde apparatuur te gebruiken in plaats van op banden gemonteerde apparatuur.

Brandstoftanks moeten vol worden gehouden om condensatie in de tank en langs de brandstofleidingen te voorkomen. U kunt een brandstofbehandeling gebruiken die kan worden toegevoegd aan diesel- of brandstoftanks die bevroren brandstoffilters ontdooien, brandstof vloeibaar maken en vocht uit de leidingen en tank verwijderen. Houd altijd een reservefilter bij de hand.

Aanvullende handige tips

Er zijn nog andere gebieden waar u op moet letten en waarvan u zeker weet dat ze vóór het winterseizoen worden gecontroleerd:

  • Smeerpunten - Vet alle gebieden goed in om te voorkomen dat vocht zich ophoopt. Denk eraan om smeermiddel met lage temperaturen te gebruiken zoals aanbevolen door fabrikanten.
  • DEF - Nieuwere apparatuur gebruikt DEF, dieseluitlaatvloeistof, maar deze bevriest bij 10 graden of lager. Zorg ervoor dat er een manier is om bevroren DEF te verwarmen en te ontdooien om uw apparatuur draaiende te houden.
  • Onderstel - Verwijder overtollige sneeuw of vuil daaronder, dit verhoogt de bedrijfskosten van uw apparatuur.
  • batterijen - Vermijd het opladen van een bevroren batterij omdat deze normaal explodeert.


Video Van De Auteur: Opleiding Motoronderhoud tuinmachines

Gerelateerde Artikelen:

✔ - APO en FPO Ebay verkoop en verzending uitgelegd

✔ - Planningstips voor retailmanagers

✔ - Breng ze terug naar uw winkel


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!