Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

WordPress.com versus WordPress.org - Wat is het verschil?


U hebt besloten dat u een nieuw blog wilt starten en beginnen met geld verdienen op internet.

Het lijdt geen twijfel dat je tientallen en tientallen blogoplossingen hebt gezien (zowel gratis als betaald) en een van de oplossingen die steeds weer terugkomen in je onderzoek is WordPress.

Oké, dus je hebt besloten om het WordPress-platform te gebruiken voor je blog / website. Dat is geweldig want WordPress is een van de meest populaire en krachtige tools voor het bouwen van websites en blogs.

Als je dieper hebt gegraven in het gebruik van het WordPress-platform, ben je waarschijnlijk twee opties tegengekomen om WordPress te gebruiken, wat enigszins verwarrend kan zijn... WordPress.com en WordPress.org.

Natuurlijk, als u dit leest, vraagt ​​u zich waarschijnlijk af wat het verschil is tussen WordPress.org en WordPress.com en wat is de juiste keuze voor uw online bedrijf?

Het doel van dit artikel is om die vraag te beantwoorden en je te helpen de juiste keuze te maken.

Laten we eens kijken naar WordPress.com en WordPress.org en de voor- en nadelen van elk bespreken.

WordPress.com versus WordPress.org - Wat is het verschil?

Het eerste ding om in gedachten te houden is dat WordPress in wezen hetzelfde in beide formaten werkt. WordPress is een hulpprogramma voor inhoudsbeheer dat wereldwijd meer blogs beheert dan welk ander platform dan ook. Wat we gaan vergelijken zijn fijne details tussen deze twee opties. Als je voor WordPress hebt gekozen, betekent dit dat je een stabiele en functionele blog (en website) hebt.

Hier zijn de fundamentele verschillen tussen de versies the.com en the.org van WordPress:

WordPress.com

WordPress.com is waar u een gratis blog kunt krijgen. U hoeft niet te betalen voor hosting of een domein. U hoeft niet te betalen voor plug-ins - omdat u ze niet (toegestaan) kunt gebruiken (dit is een enorme valkuil bij het gebruik van de..com-versie van WordPress). U hoeft zich geen zorgen te maken over het bewerken van de back-end van de site - omdat het gewoon niet mogelijk is. Met deze gratis gehoste oplossing, krijg je de kracht van WordPress maar zonder de mogelijkheid om het aan te passen.

Kortom, de wisselwerking is dat het gemakkelijker te gebruiken is, maar beperkt is in opties en functionaliteit.

WordPress.com Voordelen

 • Het is gratis (er zijn betaalde opties beschikbaar, maar je bent beter af met een betaalde versie van WordPress.org).
 • Het is veel eenvoudiger in te stellen dan de door uzelf gehoste WordPress-optie, dus u zou dit waarschijnlijk zelf kunnen doen en niet hoeven te betalen om een ​​professional het voor u te laten doen.
 • Alles wordt geregeld: instellingen, upgrades, spam, back-ups, beveiliging, enz.
 • Je blog staat op honderden servers, dus het is hoogst onwaarschijnlijk dat deze zal mislukken vanwege het verkeer.
 • Van uw berichten wordt automatisch een back-up gemaakt.

WordPress.com Cons

 • Hoewel ze wel 100+ thema's bieden, kun je geen aangepast thema uitvoeren, wat belangrijk is voor velen die op zoek zijn naar een professionelere, unieke look en feel.
 • Je kunt de PHP-code achter je blog niet aanpassen, zodat je minder flexibiliteit hebt om je site aan te passen.
 • U kunt geen aangepaste thema's / sjablonen van derden gebruiken, wat een van de beste voordelen is van het gebruik van WordPress (de.org-versie).
 • Je kunt geen plug-ins uploaden (een enorm nadeel!)

Het komt neer op: WordPress.com is voor mensen die willen bloggen, maar die de blog niet willen bewerken, geen toegang hebben tot geavanceerde functies of er inkomsten mee willen genereren. Als je blogt om een ​​persoonlijk dagboek bij te houden, kan dit een goede optie zijn, maar als je echt online geld wilt verdienen, ben je beter af met WordPress.org.

WordPress.org

WordPress.org is waar u gratis software (of het blogplatform) kunt downloaden om op uw eigen site te installeren. Omdat het op uw eigen server staat, kunt u plug-ins gebruiken en het thema bewerken (het is niet erg moeilijk). U heeft in feite volledige controle over en toegang tot het thema, evenals de mogelijkheid om geavanceerde functies via plug-ins te gebruiken.

Voor de meeste mensen die online geld willen verdienen, wil je toegang hebben tot meer aanpassings- en plug-infuncties.

WordPress.org Voordelen

 • Mogelijkheid om thema's te uploaden - hiermee geeft u uw site een eigen look en feel.
 • Mogelijkheid om plug-ins te uploaden - om uw site meer (en unieke) functionaliteit te geven.
 • Volledige controle om de code te wijzigen als u technisch bent ingesteld of geavanceerde websitefuncties wilt uitbesteden.
 • Volledige vrijheid om te doen wat u wilt op uw site, omdat u het bezit (zoals geld verdienen!).

WordPress.org Cons

 • Je moet geld uitgeven om je eigen website te hosten (zie onze lijst met de beste budgetvriendelijke webhosts hier).
 • Vereist meer technische kennis om in te stellen en uit te voeren (hoewel u de technologie gewoon kunt uitbesteden).
 • U moet op de hoogte blijven van het bijwerken van uw website en deze veilig houden (dit kan ook gemakkelijk worden uitbesteed).

The Bottom Line: WordPress.org is voor mensen die een professionele blog willen, volledige controle over het uiterlijk en de mogelijkheid om plug-ins te gebruiken die helpen bij het genereren van inkomsten. Kortom, als u op zoek bent om geld te verdienen met uw blog, wilt u misschien kiezen voor de door uzelf gehoste WordPress.org-optie.

Hoewel er kosten zijn verbonden aan website-hosting, outsourcing ontwerp en maatwerk, etc. zijn de toetredingsdrempels met online business extreem laag in vergelijking met een traditionele offline business.

WordPress.org vs WordPress.com Bottom Line

Als u uw blog gewoon als een online dagboek / dagboek gebruikt en een manier om mensen op de hoogte te houden van dingen in uw leven, dan is de gratis / low-tech WordPress.com een ​​goede optie voor u. Als u echter een blog wilt starten of een online bedrijf wilt starten voor commerciële doeleinden, raad ik u ten zeerste aan WordPress.org te gebruiken, ook wel een door uzelf gehoste WordPress-installatie. Dit geeft u de flexibiliteit om uw bedrijf op te bouwen en te laten groeien.

Bij de meeste webhostingbedrijven (zoals BlueHost) kunt u WordPress gratis installeren; wat in wezen de door uzelf gehoste WordPress.org-optie is. (Zie onze lijst met best beoordeelde budgetvriendelijke webhosts hier.)

Zodra je je blog hebt ingesteld, wil je er meer verkeer naartoe leiden. Bekijk dit artikel over de top 5 manieren om enorme hoeveelheden verkeer naar uw blog te krijgen en ontdek de beste manieren om uw bedrijf gratis online te promoten.

Noot van de redacteur: Voordelen / nadelen worden genoteerd (en bewerkt) van WordPress.com.

Notitie: Bewerkt door Online Business / Hosting Expert Brian T. Edmondson


Video Van De Auteur: WordPress.COM vs WordPress.ORG - Explained!

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Zakelijke modewoorden - Hoe u duidelijk moet spreken

✔ - Small Business Plan-producten of servicesectie

✔ - Tien tips om een ​​goede manager te zijn


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!