Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

'S Werelds grootste loterij jackpots: 5 tekeningen die geschiedenis hebben geschreven


Loterijkoorts breekt om de paar maanden aan omdat mensen hopen een van de succesverhalen van de loterij te worden, grote jackpots te winnen en er geweldige dingen mee te doen. Maar wie zijn de grootste loterijwinnaars over de hele wereld? Hier zijn vijf historische loterijen die records bijhouden voor hun jackpot, hun enorme prijzenpot of hun lange levensduur.

1. 's Werelds grootste loterij jackpot: Powerball's $ 1,5 miljard tekening

De verkoop van Powerball begon te stijgen naarmate 2015 ten einde liep, en groeiende opwinding veranderde in een waanzin voor het kopen van kaartjes.

Bij de eerste Powerball-tekening in 2016 had de geprojecteerde jackpot meer dan $ 333 miljoen bereikt en de volgende tekening een half miljard. Toen er geen winnend ticket werd gewonnen, sprong de waarde van de jackpot naar $ 949 miljoen en vervolgens naar $ 1,5 miljard, toen drie winnende tickets eindelijk werden verkocht. Op dat moment was meer dan 89 procent van alle mogelijke Powerball-combinaties gespeeld, dus de kansen waren groot dat de volgende jackpot, die werd geschat op meer dan $ 2 miljard, niet zou worden bereikt.

De drie winnende kaarten van de recordbrekende jackpot waren van John en Lisa Robinson uit Tennessee, Maureen Smith en David Kaltschmidt uit Florida, en Marvin uit Mae Acosta in Californië. Elk had de juiste nummers gekozen: 4, 8, 19, 27, 34 en 10 voor de Powerball. Alle drie de winnaars kozen ervoor om de forfaitaire uitbetalingsoptie te nemen. Twee van de winnaars kwamen meteen naar voren terwijl de Acostas voorzichtig wachtten om hun prijs te claimen, zodat ze hun team als eerste konden samenbrengen.

2. De grootste loterij jackpot gewonnen door een alleenstaande persoon

Toen alle winnende Powerball-nummers uiteindelijk overeenkwamen met een ticket op 23 augustus 2017, brak de jackpot records. $ 758,7 miljoen dollar was misschien wel de op één na grootste jackpot ooit, maar het was de grootste prijs ooit toegekend aan een loterijspeler.

De winnaar van de recordbrekende jackpot was Mavis Wanczyk uit Massachusetts, die vijf loten had gekocht in de hoop voldoende geld te verdienen om vervroegd met pensioen te gaan uit haar 32-jarige positie als ziekenhuismedewerker. Nadat ze 's nachts een van' s werelds rijkste mensen was geworden, was het eerste wat ze deed stoppen met haar baan.

Wanczyk verdiende een forfaitaire som van $ 480 miljoen, wat neerkwam op ongeveer $ 336 miljoen na belastingen op staats- en federale basis volgens een artikel in de Washington Post. Wanczyk, wiens man het jaar daarvoor was vermoord in een rampenongeluk, moest politiepatrouilles rond haar huis hebben om te voorkomen dat ze werd lastiggevallen na haar enorme overwinning.

De Spaanse Kerstloterij, de Sorteo Extraordinario de Navidad, breekt records voor precies de tegenovergestelde reden als de jackpot hierboven. Het heeft de grootste totale prijzenpot van elke loterij ter wereld, met een top van € 2,31 miljard in 2017. Maar omdat er zoveel prijzen zijn en er zoveel kaartjes worden verkocht, zijn de gewonnen individuele prijzen kleiner.

De Sorteo Extraordinario de Navidad print tickets met vijfcijferige nummers erop, variërend van 00000 tot 99999. Elk van de 100.000 mogelijke nummers wordt meerdere keren afgedrukt, waardoor miljoenen tickets kunnen worden afgedrukt.

De kaartjes kosten elk 200 euro, dus ze worden onderverdeeld in tien sub-delen, die allemaal kunnen worden gekocht voor 20 €, en elk daarvan krijgt 10 procent van de prijs als dat aantal wint.

Maar liefst 90 procent van de Spaanse bevolking maakt op 22 december van elk jaar de kans om El Gordo, de jackpot, te winnen. Als u ook wilt spelen, hoeft u geen Spaans staatsburger te zijn, maar u moet op elk gewenst moment in de zomer een kaartje kopen in Spanje en dit tot 7 december van elk jaar. Koop alleen bij geregistreerde winkeliers om oplichting te voorkomen.

4. 's Werelds langste continu draaiende loterij

De Spaanse Kerstloterij onderscheidt zich niet alleen door zijn grote prijzenpot, maar ook door de lengte van het spel. Maar het is niet 's werelds oudste loterij; dat record wordt gehouden door de Staatsloterij in Nederland.

De Nederlandse Staatsloterij is in 1726 in Den Haag opgericht en loopt nog steeds. Het woord 'loterij' komt van het Nederlandse woord 'lot' dat 'lot' betekent. Maar hoewel een 300-jarige geschiedenis indrukwekkend lang is, waren loterijen al heel gewoon toen de Staatsloterij werd opgericht. Ze werden gebruikt om fortificaties te financieren, de armen te voeden en soldaten voor oorlog te versieren. De eerste geregistreerde loterij werd in 1449 in Milaan gehouden.

5. De grootste loterij jackpot in Europa

De grootste loterijjackpot in Europa was een prijs van £ 161,7 miljoen die op 12 juli 2011 werd toegekend aan de EuroMillions-loterij. Er is slechts één winnend ticket verkocht, waarmee het de grootste jackpot is die wordt toegekend aan een enkele speler in Europa

Hoewel de jackpot kleiner is dan die vaak wordt behaald door Powerball- en Mega Millions-loterijen in de Verenigde Staten, hebben Europese loterijwinnaars een groot voordeel ten opzichte van hun Amerikaanse tegenhangers: in veel gevallen hoeven ze geen belasting te betalen over hun prijzen. Dus tenzij u ingezetene van Zwitserland, Spanje of Portugal bent, behouden de EuroMillions-winnaars 25 procent of meer van hun totale prijswaarde dan Amerikaanse winnaars.


Video Van De Auteur: Camo & Krooked - Climax (Etherwood @ Liquicity Winterfestival)

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Smithfield - Sweepstakes voor vliegreizen

✔ - DIY's Blog Cabin Sweepstakes

✔ - 2020 Country Music Cruise-weggeefactie


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!