Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Een businessplan opstellen: sectie concurrentanalyse

Het bedrijfsplan schrijven: sectie 4


De analyse-sectie van de concurrent kan de moeilijkste sectie zijn om te compileren bij het schrijven van een businessplan, want voordat u uw concurrenten kunt analyseren, moet u ze onderzoeken. Hier leest u hoe u de concurrentanalyse-sectie van het businessplan schrijft.

Zoek eerst uit wie uw concurrenten zijn

Als u van plan bent om een ​​klein bedrijf te starten dat lokaal gaat werken, is de kans groot dat u al weet met welke bedrijven u gaat concurreren. Maar als dat niet het geval is, kunt u dat eenvoudig achterhalen door op internet naar lokale bedrijven te zoeken, in het online of gedrukte lokale telefoonboek te kijken of zelfs rond het doelmarktgebied te rijden.

Uw lokale bedrijf heeft mogelijk ook niet-lokale concurrenten waarvan u op de hoogte moet zijn.

Als u bijvoorbeeld kantoorbenodigdheden verkoopt, moet u mogelijk ook concurreren met grote retailers op rijafstand van enkele uren en bedrijven die kantoorbenodigdheden online aanbieden. U wilt er zeker van zijn dat u in dit stadium al uw mogelijke concurrenten identificeert.

Zoek dan uit over hen

Je moet weten:

  • welke markten of marktsegmenten uw concurrenten dienen;
  • welke voordelen uw concurrenten bieden;
  • waarom klanten van hen kopen;
  • zoveel mogelijk over hun producten en / of diensten, prijzen en promotie.

Informatie verzamelen voor uw concurrentenanalyse

Een bezoek is nog steeds het meest voor de hand liggende vertrekpunt - zowel naar de fysieke winkel als naar de website van het bedrijf. Ga daar een of meerdere keren heen en kijk rond. Kijk hoe klanten worden behandeld. Bekijk de prijzen.

Je kunt ook een beetje leren over je concurrenten door met hun klanten en / of klanten te praten - als je weet wie ze zijn. Andere goede "live" informatiebronnen over concurrenten zijn de leveranciers of leveranciers van een bedrijf en de werknemers van een bedrijf. Ze kunnen wel of niet bereid zijn om met je te praten, maar het is de moeite waard ze op te zoeken en te vragen.

En let op beurzen die uw concurrenten mogelijk bijwonen. Bedrijven zijn er om informatie te verspreiden over en hun producten of diensten te verkopen; het bezoeken en bezoeken van hun stands kan een uitstekende manier zijn om meer te weten te komen over uw concurrentie.

U zult ook willen zoeken naar de openbaar beschikbare informatie over uw concurrenten. Online publicaties, kranten en tijdschriften kunnen allemaal informatie bevatten over het bedrijf dat u aan het onderzoeken bent voor uw concurrentieanalyse. Persberichten kunnen bijzonder nuttig zijn.

Nadat u de informatie over uw concurrenten hebt verzameld, kunt u deze analyseren.

Analyse van de wedstrijd

Alleen al het vermelden van een heleboel informatie over uw concurrentie in het onderdeel concurrentanalyse van het businessplan mist het nut. Het is de analyse van de informatie die belangrijk is.

Bestudeer de informatie die je hebt verzameld over elk van je concurrenten en stel jezelf deze vraag: Hoe ga je concurreren met dat bedrijf?

Voor veel kleine bedrijven is het cruciaal om succesvol te concurreren om een ​​marktniche te identificeren waar ze een specifieke doelmarkt kunnen veroveren wiens behoeften niet worden bevredigd.

  • Is er een bepaald marktsegment dat door uw concurrenten over het hoofd is gezien?
  • Is er een service die klanten of klanten willen die uw concurrent niet levert?

Het doel van uw concurrentanalyse is om uw concurrentievoordeel te identificeren en uit te breiden - de voordelen die uw voorgestelde bedrijf de klant of klant kan bieden die uw concurrentie niet kan of zal leveren.

De sectie Concurrent Analysis schrijven

Wanneer u het bedrijfsplan aan het schrijven bent, schrijft u de sectie concurrentanalyse in de vorm van verschillende paragrafen.

De eerste paragraaf geeft een overzicht van de concurrentieomgeving, en vertelt uw lezers wie de concurrenten van uw voorgestelde bedrijf zijn, hoeveel van de markt zij controleren en alle andere relevante details over de concurrentie.

In de tweede en volgende paragrafen wordt uw concurrentievoordeel toegelicht, uitgelegd waarom en hoe uw bedrijf in staat zal zijn om te concurreren met deze concurrenten en uzelf als een succesvol bedrijf te vestigen.

Onthouden; u hoeft hier niet volledig in detail te treden, maar u moet de lezer van uw bedrijfsplan overtuigen dat u goed bekend bent met de concurrentie en dat u een duidelijk, definitief plan heeft waarmee uw nieuwe bedrijf succesvol kan concurreren.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Tips voor het assisteren van klanten en het verbeteren van de service

✔ - Wat is een verzekering voor politieke risico's?

✔ - Voors en tegens van het starten van een videoproductiebedrijf


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!