Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Een businessplan opstellen - Operations Strategy


Een businessplan moet een beoordeling bevatten van uw product- en bedrijfsstrategie. Operaties hebben een steile leercurve, maar veel succesvolle bedrijven, zoals Wal-Mart, zijn gegroeid door gebruik te maken van hun operationele infrastructuur.

Operaties en uw bedrijf

Dit is afhankelijk van de aard van uw bedrijf. Als u een goed voor de consument verkoopt, is het belangrijk ervoor te zorgen dat u uw producten bij uw klanten kunt krijgen op het moment dat u het belooft. Een servicebedrijf vertrouwt op een operationeel plan om ervoor te zorgen dat klanten op een efficiënte manier worden gezien. Houd bij het schrijven van uw bedrijfsplan de nadruk op waar productie en operationele efficiëntie nodig zijn om het bedrijf te helpen slagen, inclusief koopkracht en schaalvoordelen.

Sourcing Materialen

Dit geldt vooral voor startups die goederen verkopen, in plaats van services. In dit deel van het bedrijfsplan kunt u aangeven welke grondstoffen nodig zijn om uw product te maken en van waar u ze wilt kopen. Sourcing kan een enorm kostenvoordeel (of nadeel) in de productiefase opleveren, dus het is belangrijk om hier onderzoek naar te doen. De prijs van gecommoditiseerde producten zoals hout en plastic zal waarschijnlijk vergelijkbaar zijn, ongeacht waar u ze krijgt, maar er kunnen veel variabiliteiten zijn als u gespecialiseerde materialen nodig heeft.

Uitbesteding

Soms is de beste productiestrategie om iemand anders het aan te laten. Als startup heeft u waarschijnlijk niet het kapitaal om uw eigen fabriek te bouwen om uw product te produceren, dus is outsourcing naar een productiebedrijf waarschijnlijk al in uw plannen. Zoek naar een fabrikant, in binnen- of buitenland, die ervaring heeft met het produceren van goederen die vergelijkbaar zijn met de uwe. Bedrijven zoals UPS, FedEx en DHL zijn niet langer alleen pakketvervoerders: ze bieden allemaal diensten voor supply chain-beheer om bedrijven te helpen die verantwoordelijkheid te ontladen en wiens omvang ze efficiënter maakt.

Saldo-kosten met overtollige kosten in evenwicht brengen

Een nauwkeurige projectie van de vraag naar uw product is de sleutel tot een succesvolle operationele strategie. Vergeet niet om opportuniteitskosten te overwegen bij het plaatsen van een bestelling. Als je truien verkoopt voor $ 50, en je raakt op, is elke persoon die een trui wilde en er geen kon krijgen, een gemiste kans van $ 50 aan inkomsten. Als u teveel truien bestelt, blijft er een overtollige voorraad over.

Bied in uw bedrijfsplannen ideeën aan over hoe u overtollige hoeveelheden kunt lossen. Het verkopen van langzaam bewegende artikelen aan een vereffenaar kan bijvoorbeeld extra inkomsten genereren, terwijl het schenken van overtollige goederen aan een non-profitorganisatie een mooie belastingaftrek kan opleveren. Beide methoden verlagen de kosten die samenhangen met het onderhouden van de voorraad, zoals opslag en behandeling of verwijdering van de artikelen zelf.

Wees ijverig

Het is niet ongebruikelijk dat ondernemers in deze fase van de planning struikelen. Veel nieuwe bedrijfseigenaren hebben minimale ervaring in bedrijfsvoering en productie. Of u deze strategie zelf ontwikkelt of een consultant inschakelt om te helpen, zorg ervoor dat uw bedrijfsplan duidelijk aangeeft welke rol activiteiten in uw bedrijf zullen spelen, wie betrokken zal zijn bij het opzetten van deze infrastructuur en wat de potentiële kosten zijn.


Video Van De Auteur: How Budget Airlines Work

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Een verzameling van de beste kleine bedrijfsideeën

✔ - 25 Manieren om kosten te besparen in uw eigen bedrijf

✔ - Voordat u een multifunctionele printer koopt


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!